Timișoara are, de astăzi, patru noi Cetățeni de Onoare. Cine sunt cei...

Timișoara are, de astăzi, patru noi Cetățeni de Onoare. Cine sunt cei care au primit distincția

0
DISTRIBUIȚI

Zi specială la Consiliul Local Timişoara, acolo unde, în cadrul şedinţei de plen de astăzi, aleşii locali acu acordat titlul de Cetăţean de Onoare unor personalităţi emblematice ale Timişoarei. Au primit distincţia acordată de primarul Nicolae Robu Maria Pongracz Popescu, Nicolae Budişan, Tiberiu Dimitrie Babeu şi Constantin Lupaşcu.

Maria Pongracz Popescu este fost jurnalist, scriitor, publicist, traducător şi istoric literar. Aceasta şi-a exprimat bucuria de a primi distincţia şi a precizat că fără Timişoara nu ar fi fost ceea ce este astăzi.

Nicolae Budişan a fost cadru didactic şi cercetător în domeniul electrotehnicii şi al automatizarilor.


Acesta s-a remarcat prin activitatea în domeniul echipamentelor electrice şi de automatizare a sistemelor de conversie a energiilor neconvenţionale. Pentru întreaga activitate didactica si stiintifica, Nicolae Budisan a fost primit în rândurile membrilor de onoare ai Academiei de Stiinte Tehnice din România (2006).

Tiberiu Dimitrie Babeu a fost cadru universitar la Universitatea Politehnica din Timişoara, la secţia de Mecanică, fiind propus pentru titlul de Cetăţean de Onoare de consilier local ALDE Ilare Bordeaşu. Babeu a ţinut să le mulţumească tinerilor din zilele noastre pentru contribuţiile pe care le aduc la dezvoltarea societăţii.

Constantin Lupaşcu a fost cadru militar cu o activitate prodigioasă remarcându-se prin merite deosebite în apărarea ţării. Distins cu titlul de Cetăţean de Onoare, Lupaşcu a povestit că a îndurat cu demnitate toate greutăţile la care l-a supus viaţa şi că se bucură să fie astăzi în faţa aleşilor locali din Timişoara. Lupaşcu a fost înrolat la vârsta de 18 ani şi într-un interviu acordat acum câţiva ani pentru o publicaţie povestea că nu mai ţine minte câte medalii a primit pentru activitatea de pe front, dar că numărul este unui ridicat.

Despre meritele celor premiaţi astăzi au vorbit academicieni, profesiori şi chiar preşedintele Uniunii Scriitorilor Filiala Timiş, Cornel Ungureanu. Amintim că pentru a primi titlul de Cetăţean de Onoare al capitalei Bantului, cei propuşi trebuie să depună declaţii pe proprie răspundere prin care să certifice faptul că nu au deţinut funcţii de conducere în PCR şi că nu au desfăşurat activităţi de poliţie politică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.