Timişorenii au realizat una din cele mai spectaculoase scene ale festivalului Untold....

Timişorenii au realizat una din cele mai spectaculoase scene ale festivalului Untold. Vezi ce colaborări muzicale mai au cei de la Kape Illustration

0
DISTRIBUIȚI

Echipa timişorenilor de la Kape Illustration a realizat conceptul şi ilustraţiile pentru una din cele mai spectaculoase scene prezente la ediţia din acest an a festivalului Untold, eveniment desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la Cluj.

Kape Illustration au fost contactați pentru al doilea an la rând de către ZAIN Studio, realizatorii scenei Forest din cadrul festivalului Untold. Tematica scenei de anul acesta a fost o continuare a conceptului de anul trecut, și anume lumea Forest prin ochii druidului. Simbolistica scenei curente invită spectatorii de anul acesta să fie martorii unui ritual deosebit, care își are originile în tradițiile Florarioților, încă din timpurile străvechi ale acestor meleaguri împădurite. O specie încă în formare, Florarioții se zbăteau să-și desprindă rădăcinile pentru a cutreiera tărâmurile fermecate ale regiunii Forest. Așa s-a născut ritualul de inițiere a tinerilor Florarioți aflați la un pas distanță de maturitate, ritual ce a căpătat denumirea de Ciocuri înfloritoare. Ritualul are și el o poveste a lui. Sugerează, de fapt, o anumită specie de plantă, care trece prin mai multe etape. Cea mai simbolică este, fără îndoială, cea de înflorire. Planta expune un cioc de boboc orientat spre soare, care se deschide lent, se despică odată cu limba sa, dezvăluind într-un final o floare plină de candoare. După un timp, floarea iese în evidență printr-o rotație lentă, se desprinde de restul plantei și levitează. Ritualul în sine constă într-o acțiune de descifrare a poveștii ascunse în spatele fiecărui tânăr Florariot care asistă la acest eveniment. De regulă, acțiunea este asumată de către un druid local, desemnat de către ființele fantastice ale pădurii. Poveștile sau mai bine zis țelurile copiiilor Florarioți iau forma unor mandale dezvoltate pe mai multe straturi, fiecare dintre ele ilustrând un alt aspect ori un alt capitol important din viața tânărului Florariot. Asistând la acest eveniment, ființe din diverse colțuri ale regiunii Forest își fac apariția.


O dată cu ele, ofrandele lor joacă un rol important în cadrul ritualului, fiind considerate precum niște componente cheie, necesare în deslușirea destinelor Florarioților maturi în devenire”, ne-a explicat Andrei Puică, din partea celor de la Kape Illustration.

„Rolul echipei Kape Illustration a fost acela de a creea conceptul și ilustrațiile pentru scenă. Anul acesta realizatorii scenei Forest, ZAIN Studio, au ales să meargă pe un decor 3D, ilustrațiile fiind tansformate în basorelief. Decorul a fost realizat de firma ART DECO EXIM în colaborare cu sculptorii Nicolae Ionescu, Ion Deaconu, Cătălin Udrea și Ștefan Curelaru. Felicitări colaboratorilor noștri pentru munca depusă în realizarea acestei scene“, a declarat Andrei Puică, din partea celor de la Kape Illustration.

Kape Illustration este format dintr-un cuplu de ilustratori din Timișoara, Evelyne Krall și Andrei Puică. Lucrările lor sunt realizate atât manual cât și digital, Evelyne ilustrând de obicei digital și Andrei manual. Activitatea lor din ultimii ani, se concluzionează printr-o colecție de afișe pentru evenimente culturale, ilustrații pentru tricouri, concept de personaj, ilustrații de sine stătătoare, câteva benzi desenate scurte, o bandă desenată intitulată „Păsări Aprinse” și romanul grafic „Suferar”, ambele aflate în curs de dezvoltare.

„Colaborarea cu cei de la Implant Pentru Refuz a început înainte de campania lor de corwdfunding pentru albumul Cartography. Am avut de realizat ilustrația pentru unul dintre tricourile oficiale ale campaniei, și anume cel intitulat „Păsări Aprinse”. După campanie, cei de la IPR ne-au propus să colaborăm pentru clipul de la piesa „Păsări Aprinse”, unde voiau o animație realizată de mână. Ne-a plăcut ideea foarte mult, pentru că asta a însemnat automat și realizarea unei benzi desenate care poate oferi material suport pentru animație. Așadar, de atunci ne-am alocat o parte din timpul nostru liber înspre realizarea acestei benzi desenate care este încă în lucru. Alți colaboratori din domeniul muzicii au fost: Triptonus, Methadone Skies, Mere, Freenetik Party, Haywire Festival“, a mai spusAndrei Puică.

Foto: Andrei Drăgan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.