Trei taximetre pline cu migranți, depistate de polițiștii de frontieră când se...

Trei taximetre pline cu migranți, depistate de polițiștii de frontieră când se îndreptau spre granița cu Ungaria

1
DISTRIBUIȚI

Trei taxiuri în care se aflau 15 persoane din Irak și Afganistan, care doreau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, au fost oprite, în această dimineață, de polițiștii de frontieră din județul Arad. Cele trei mașini au fost observate de oamenii legii pe DN 7, în timp ce se deplasau dinspre localitatea Pecica spre Nădlac.

Polițiștii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la persoanele suspectate, motiv pentru care le-au monitorizat traseul și le-au oprit la 200 metri după linia de cale ferată Arad-Nădlac.


Astfel, în interiorul celor trei taxiuri au fost depistaţi 15 cetățeni străini, câte cinci în fiecare mașină, fiind conduși, alături de șoferi, cetățeni români, la sediul Poliției de Frontieră Nădlac pentru cercetări.

În urma verificărilor, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Afganistan, trei bărbați, trei femei și nouă minori, adulții având vârste cuprinse între 22 şi 39 de ani, iar minorii între 2 și 15 ani, toți fiind solicitanţi de azil în România. Aceștia au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Şoferii de taxi au declarat că au fost contactați de cetăţenii străini în staţia taxi din Gara Arad, pentru a-i duce până în orașul Nădlac.

“În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor străini acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, transmite Poliția de Frontieră Română, prin intermediul unui comunicat de presă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.