Viață după moarte: organele unei tinere de 20 de ani vor salva...

Viață după moarte: organele unei tinere de 20 de ani vor salva cinci vieți. Câte astfel de intervenții au fost realizate la Spitalul Județean Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
La Timişoara s-ar putea realiza transplanturi de rinichi sau ficat.

Organele unei tinere în vârstă de doar 20 de ani pot salva viețile a cinci persoane grav bolnave, care au nevoie urgent de un transplant pentru a trăi. Ieri, la Spitalul Județean Timișoara a avut loc cea de-a doua prelevare de organe din acest an, de la o pacientă care a suferit o ruptură de anevrism cerebral.

Potrivit reprezentanților unității medicale, tânăra a fost internată în data de 4 august la „Județean”, dar, în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a o salva, ieri s-a declarat moartea cerebrală a acesteia.

Familia și-a dat acordul pentru prelevarea de organe, iar trei echipe multidisciplinare de medici din Cluj, București și Viena au intervenit la prelevarea rinichilor, plămânilor și a ficatului.

„Echipa de prelevare din Cluj, condusă de Dr.


Dan Pop, a preluat rinichii, echipa din București condusă de Dr. Sorin Ianceu a preluat ficatul, iar echipa de medici de la clinica AKH din Viena a preluat plămânii, pentru pacienții care au nevoie de transplant. Prelevarea de organe de ieri a avut loc prin coordonarea de către Agenția Națională de transplant din România, în colaborare cu Agenția Europeană de transplant”, a transmis Spitalul Județean Timișoara prin intermediul unui comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.