Zeci de liceeni, așteptați să experimenteze viața de student, la Timișoara. Care...

Zeci de liceeni, așteptați să experimenteze viața de student, la Timișoara. Care este scopul acțiunii

0
DISTRIBUIȚI

studenti uvt

60 de elevi de clasa a XI-a din mai multe licee din țară sunt așteptați la Timișoara, timp de două săptămâni, pentru a experimenta viața de student în cadrul unei școli de vară. Este vorba de programul Electronics Summer University, organizat de Universitatea Politehnica din Timișoara, în perioada 21 august – 3 septembrie, cu scopul de a promova învățământul superior în rândul liceenilor, dar și de a preveni abandonul școlar.

Proiectul este finanțat prin Schema de Granturi Competitive pentru universități din cadrul proiectului ROSE, opt instituții de învățământ superior fiind acceptate pentru a desfășura programe de vară tip punte.

„Activitățile esențiale ale sub-proiectului Electronics Summer University se împart în două categorii.


Cele mai numeroase aparțin de sfera academică unde elevii participă la cursuri teoretice și interactive, menite să le stârnească interesul și să le consolideze cunoștințele. A doua categorie de activități implică training-uri și workshop-uri non-formale menite să le dezvolte abilități din afara sferei academice. Împreună cu membrii asociației studențești Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc) și a experților în consiliere care fac parte din Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) urmărim să creem un mediu interesant și educativ pentru participanți”, a precizat Florin Alexa, directorul proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.