100 de copii cu dizabilități din Timiș, ajutați să meargă cu ajutorul...

100 de copii cu dizabilități din Timiș, ajutați să meargă cu ajutorul terapiei în apă

0
DISTRIBUIȚI

terapia in apa

Terapia în apă a făcut minuni pentru 100 de copii cu deficiențe din județul Timiș. Micuții au participat gratuit, timp de șase luni, la ședințe de terapie în apă, prin programul “Hidroterapia luminează vieți”, derulat de Asociația “Școala mamei Junior” și finanțat de o companie. Iar rezultatele terapiei sunt încurajatoare, pentru că 17 dintre cei 63 de copii cu vârste între 0 și șapte ani, cu dizabilități locomotorii, au deprins mersul independent.

De asemenea, în luna iunie, a fost organizat un concurs de înot în care aproape 80% dintre participanți au reușit să înoate independent. “Principalul scop al concursului este să îi ajute pe copiii participanți să își crească încrederea în sine, să le dea posibilitatea să își demonstreze, atât lor înșiși cât și părinților lor, progresele obținute cu ajutorul ședințelor de hidroterapie. Totodată s-a urmărit creșterea gradulului de conștientizare și acceptanță în rândul membrilor comunității, încurajând nediscriminarea copiilor cu dizabilități”, transmite ONG-ul timișorean.

Proiectul ”Hidroterapia luminează vieți” al Asociației “Școala mamei Junior” a fost început în acest an și se adresează celor peste 2.000 de copii cu dizabilități din județul Timiș, copii nevăzători, cu sindrom Down, autism, tetrapareză sau parapareză. Reprezentanții ONG-ului și-au propus să faciliteze accesul gratuit al micuților la terapia în apă, una dintre cele mai eficiente terapii în tratarea bolilor ce țin de întârzierile de dezvoltare.


Ședințele au loc în două locații cu piscină, sub îndrumarea unui echipe formate din: un medic, trei fiziokinetoterapeuți, un instructor, un asistent social psiholog și cu ajutorul a peste 15 voluntari care participă în proiect în mod constant.

”Numărul copiilor care au nevoie de ședințe de hidroterapie și care ne-au solicitat ajutorul a fost și este în creștere de la an la an. Dincolo de satisfacția profesională că terapia în apă dă rezultate, cererea tot mai mare de a primi copii noi la hidroterapie ne pune în situația de a găsi mereu tot mai mulți sponsori sau oameni care să înțeleagă nevoia acestor copii și să le susțină aceste terapii. Suntem recunoscători că în acest an, datorită lor, am reușit să asigurăm ședințe săptămânale gratuite unui număr de peste 200 de copii, dintre care 100 au fost susținuți, timp de 6 luni, de către Electrica. Noi dorim să continuăm acest proiect și pe parcursul anului 2018 și sperăm să primim în continuare susținerea comunității pentru a face bine împreună”, a declarat Ioana Vârtosu, președinte fondator al Asociației “Școala mamei Junior”.

Totodată, în cadrul proiectului au fost încheiate parteneriate cu Universitatea de Vest, secția de kinetoterapie și cu Fundația Henri Coada, secția asistent balneofizioterapie, care au oferit voluntarii necesari desfășurării proiectului. De asemenea, parteneriatele cu școlile pentru copiii cu nevoii speciale din Timișoara au asigurat accesul la hidroterapie unor micuți care au nevoie de aceste terapii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.