4.500 de abonați din Timiș, fără curent de duminică. Prefectul și șeful...

4.500 de abonați din Timiș, fără curent de duminică. Prefectul și șeful CJT, mesaj pentru Enel

0
DISTRIBUIȚI

Prefectul județului Timiș, Eva Andreaș, și președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, sunt revoltați de modul în care compania Enel gestionează reluarea alimentării cu energie electrică în județul Timiș.

„Avem o situație extraordinar de delicată privind activitatea Enel pe raza județului Timiș. După patru zile de la eveimentele tragice de duminică încă sunt localități fără alimentare cu energie electrică. Am sesizări de la primării, de la primari care au deja comunități locale în fața primăriei și care fac anumite revolte pentru că nu se poate după trei zile să nu fie rezolvată situația. Sunt încă 100 de localități care nu sunt alimentate cu energie electrică. Sunt 121 de localități care nu sunt alimentate cu energie electrică la ora asta. Încă avem cinci școli cu probleme la ora asta, încă avem trei școli închise pentru că din cauza problemelor cu energia electrică nu au alimentare cu apă. Este o situație extrem de dificilă și asta din cauza Enel și a echipelor de intervenție. Din păcate, nu prea avem multe de făcut noi, nu sunt contracte încheiate de către CJT, ați văzut, am avut vizita premierului. S-au discutat aceste aspecte și în comitetul pentru situații de urgență, acolo unde este reprezentantul Enel. Și premierul și autoritățile locale prin mine ca vicepreședinte în comitet am avut o reacție foarte agrsivă pot să spun așa, dar nu la om, cat la instituție, dar eu pot să spun că suntem întro siuație disperată și din câte ați văzut vremea nu se îmbunătățește și din câte ați văzut că avem din nou cod galben de ploi si de vânt și sunt oameni care nu au reușit încă să își acopere casa și pot să apară alte probleme.


Sunt 37 de echipe la ora asta. Acestea formate din câte doi oameni, dar acest lucru se datorează nu Enel, ci premierului și ministrului Energiei, care au făcut echipe și au trimis echipe de la București și din alte județe. Discutăm de echipele care sunt la ora asta pe raza județului Timiș, din păcate, nu sunt echipele care ar trebui să fie tot timpul în zonă. Nici nu pot să disponibilizeze. Problema este alta, că nu mai există la această societate echipe de intervenții, stoc disponibil de a interveni pentru că deja se observă, aceste fenomene meteo sunt însoțite de vânt foarte puternic cam de fiecare dată”, a declarat președintele CJ Timiș, Călin Dobra, astăzi.

Într-un comunicat de presă comun, Dobra și Andreaș au mai făcut o serie de precizări. „Considerăm intolerabil ca la trei zile de la furtuna de duminică, 17 septembrie, în județul Timiș să mai existe 121 de localități nealimentate cu energie electrică. Sunt, la ora actuală, aproape 4.500 de timișeni care nu au locuințele alimentate cu energie electrică, li se alterează mâncarea, nu au condiții minime de trai. Asta, ca să nu mai vorbim de instituțiile de învățământ, de dispensare sau alte unități medicale în care se distrug vaccinurile, de spitalele în care actul medical este periclitat, iar sănătatea timișenilor este în pericol. Atitudinea ENEL DISTRIBUȚIE BANAT este incalificabilă. În aceste condiții, vorbim de rea intenție sau incompetență, iar atitudinea sfidătoare a ENEL este pe punctul de a scoate oamenii în stradă. Există semnale din partea mai multor primari din județul Timiș care ne-au informat că timișenii vor să protesteze la adresa furnizorului de energie. Am făcut solicitări către Ministerul Energiei, ne-au trimis echipe de sprijin de la alte sucursale ENEL din țară, însă, cu toate acestea, lucrurile nu se mișcă”, au transmis cei doi.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.