ACS Poli termină învinsă încleștarea tensionată cu CSU Craiova. Timișorenii au evoluat...

ACS Poli termină învinsă încleștarea tensionată cu CSU Craiova. Timișorenii au evoluat o oră cu un om în minus GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-10202684">
Foto: Gabriel Brezeanu

ACS Poli Timișoara a fost învinsă în ultima rundă a turului. Bănățenii au ajuns la patru jocuri consecutive fără succes după 0-2 (0-1) cu CS Universitatea Craiova pe teren propriu. Bănățenii au rămas în zece oameni după eliminarea lui Alexandru Țigănașu, survenită după deschiderea scorului. Meciul a fost marcat și de un incident neobișnuit la cabine.

Prima surpriză astăzi a fost prezența lui Sebastian Mailat pe bancă. Chiar dacă a câștigat litigiul cu clubul, juniorul poate fi utilizat – contrar informațiilor inițiale ale conducerii – până când se epuizează toate căile de atac ale lui ACS Poli iar Popa i-a acordat în continuare loc în lot. Pe bancă s-a regăsit și brazilianul Miguel, deci sarcina atacului a căzut tot pe umerii lui Șeroni, cel puțin o perioadă.

Meciul în sine nu a început foarte spectaculos. Prima șansă pentru olteni, încurajați de o galerie consistentă, dar în cadrul căreia a existat un mic incident la început, a venit în minutul 14. Centrarea lui Burlacu a fost respinsă stângaci de Curileac în picioarele lui Mitriță care însă nu profită de eroare. Scorul se deschide nu foarte surprinzător în minutul 27. Băluță centrează din stânga peste apărare și Martic, nemarcat, înscrie cu o reluare puternică de cap. Imediat, peste șase minute, Băluță scapă singur cu Curileac, dar portarul timișorenilor își mai spală din păcate și blochează. ACS Poli încearcă să atace, beneficiază de un corner, dar pe contră scapă Mitriță iar Țigănașu e nevoit să-l stopeze, o face prin fault însă și vede direct cartonașul roșu. Putea fi 0-2 la pauză în al doilea minut al prelungiriilor dar Datkovic e fundaș și irosește o șansă bună din fața porții după o deviere norocoasă.

Partea secundă avea să aducă alte ocazii la poarta lui Curileac, pe fondul superiorității numerice a oaspeților. Mai întâi Burlacu (56) și-a încercat șutul, apoi în minutul 71 Băluță are o șansă mai mare. Reia însă în Curileac, care reține în doi timpi (și) de această dată. La fel de bine ACS Poli putea reveni peste două minute dar reluarea lui Bocșan cu capul din centrul careului a fost pe direcția lui Calancea. Același lucru se putea întâmpla și cu trei minute înainte de final, când o centrare a lui Munteanu a fost reluată cu capul din lateral de Vașvari, lovitură care era aproape să-l surprindă pe Calancea mai în față. Nu a fost 1-1, dar avea să se facă 0-2 după ce Bancu a recentrat pentru reluarea simplă a lui Burlacu, lovitură de cap din apropiere.

Scandal la vestiare

Spiritele au fost aprinse după fluierul de final al primei reprize. Jucători din ambele echipe au fost implicați într-o ceartă.S-au auzit strigăte de la vestiare ale antrenorului, în încercarea de a-l calma pe Șeroni. Cert e că Ionuț Mitriță a văzut cartonașul roșu de la Istvan Kovacs, jucătorul a fost schimbat pe motiv de accidentare în finalul reprizei. Astfel că oltenii au rămas cu toți cei 11 inși pe gazon. Șeroni și Crețu au văzut în schimb cartonaș galben pentru incidentul din pauză.

Chiar și în urma acestui eșec ACS Poli ar putea avea din nou șansa de a încheia etapa pe locul 6.

ACS Poli Timișoara: Curileac – Crețu, Bocșan, Melinte, Țigănașu – Artean (cpt.), Vașvari – Al. Munteanu, Curjuric (58 Doman), Bîrnoi (53 Mailat) – Șeroni (68 Ciucur). Pe bancă: Straton – Podină, Soljic, Miguel Bianconi. Antrenor: Ionuț Popa.

CSU Craiova: Calancea – Datkovic, Kelic, Tiago Ferreira – Martic (79 Dimitrov), Zlatinski, Mateiu, Bancu – Mitriță (45+1 Gustavo), Băluță (cpt., 90 Bărbuț), Burlacu. Pe bancă: Mitrovic – Briceag, Buzan, Screciu, Gustavo. Antrenor: Devis Mangia.

1 COMENTARIU

  1. Helooo domnu”pșD de ce nu faceți ceva pentru copii, batrin i femei ….Dar voi doar de atit sinteti în stare …sa numărați gropi și sa faceți găuri în bugetul tarii!!!! RUSINEEE E! !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.