ACS Poli, datorii de sute de mii de euro la jucători, în...

ACS Poli, datorii de sute de mii de euro la jucători, în ultimele luni. Câți bani a strâns primarul Robu de la oamenii de afaceri

0
DISTRIBUIȚI

Situație critică la echipa de fotbal ACS Poli Timișoara. Potrivit primarului Nicolae Robu, salariile nu au fost plătite pe lunile mai, iunie și iulie, fiind nevoie de aproximativ 150.000 de euro pe lună pentru achitarea lefurilor, plus 50.000 de euro pentru plata ratei obligatorii către ANAF. Ieri, edilul-șef s-a întâlnit cu 23 de oameni de afaceri, cărora le-a solicitat sprijinul financiar pentru echipa de fotbal. În urma discuțiilor, s-au strâns puțin peste 30.000 de euro.

“ACS Poli Timișoara este într-o situație critică din punct de vedere financiar. Din păcate, din suma de 720.000 lei pe care clubul a primit-o de la Ligă cu titlu de drepturi pentru transmisia tv a meciurilor nu s-a permis plata a trei salarii, s-au luat toți banii de către ANAF, pentru că așa e legea. Asta a dereglat complet situația clubului.


Dacă s-ar fi putut plăti din acei bani trei luni de salariu, ACS Poli era acum cu salariile la zi. Neputându-se face nimic, a fost cumplit de greu să se plătească salariile pentru lunile martie și aprilie. Dar acum sunt restanțe pentru mai, iunie și iulie și prin urmare e imperativ necesar să se plătească măcar o lună de salariu tuturor jucătorilor. De asemenea, trebuie plătite salariile jucătorilor care au activat la club și acum nu mai sunt. Facem eforturi mari să ne achităm de toate datoriile, facem eforturi să plătim măcar un salariu și 52.000 euro, rata pe luna septembrie de plată a datoriilor eșalonate către ANAF”, a declarat, astăzi, Nicolae Robu, în cadrul conferinței de presă organizată la sediul PNL Timiș.

Potrivit primarului Timișoarei, în urma discuțiilor avute, ieri, cu cei 23 de oameni de afaceri, opt au fost de acord să asigure, cu titlu de sponsorizare, echipa de fotbal ACS Poli Timișoara, fiind strânsă “pe loc” suma de 30.400 de euro.

“Ceilalți au rămas să analizeze situația și să comunice cu cât pot contribui. Acum acționăm pompieristic, dar nu putem continua așa la nesfârșit. De asemenea, am hotărât să inițiem un concept, un proiect al comunității, un proiect socio-sportiv, vom gândi detaliile în perioada următoare și cred că împreună vom asigura o nouă premieră de la Timișoara”, a detaliat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că echipa de fotbal ACS Poli are nevoie de aproximativ 200.000 de euro în fiecare lună, dintre care 150.000 de euro sunt folosiți pentru plata salariilor, iar 50.000 este rata lunară obligatorie către ANAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.