Jucătorii lui ACS Poli, în pragul revoltei. Căpitanul Gabriel Cânu explică de...

Jucătorii lui ACS Poli, în pragul revoltei. Căpitanul Gabriel Cânu explică de ce se simt păcăliți

2
DISTRIBUIȚI
Gabriel Cânu, stânga, deziluzionat. Foto: Gabriel Brezeanu

ACS Poli a avut un început pozitiv de campionat după o salvare miraculoasă de la retrogradare, dar în birouri lucrurile continuă să fie în neregulă. Deși jucătorii și-au mai primit între timp o parte din salariile restante, nemulțumirile persistă din cauza promisiunilor triumfaliste făcute de factorii decidenți de-a lungul crizei. Lipsa lichidităților afectează programul normal al echipei iar fotbaliștii, prin vocea căpitanului Gabriel Cânu, așteaptă clarificări pe tema nefinanțării clubului.

Ionuț Popa vorbește fără încetare la conferințele de presă de tema banilor. ”Am semnalat și după jocul cu Dinamo că nu putem fi finanțați. Aveam promisiuni că nu vom mai avea probleme. Din păcate toți am primit această veste cu tristețe. Nu ne putem explica de ce. Poate ar fi bine să vină un jurist de undeva, de la CJT, universitate, dacă mai sunt angrenați în ONG-ul ăsta al nostru, să ne explice situația, că repet, nu sunt în măsură să explic… Să nu se creadă că nu se vrea. Ei spun că legea e pentru toți… Lăsând echipa pe mâna primarului, care alături de ceilalți conducători se zbat să țină echipa pe linia de plutire, e foarte greu”, a spus Ionuț Popa.

”Cu cârpeli merge o dată dau de două ori, dar vine furtuna”

Jucătorii sunt în asentimentul tehnicianului.


Aceștia au urmărit îndeaproape desfășurarea subiectului finanțării în Consiliul Local Timișoara și simt că încrederea lor a fost înșelată. ”E normal, de anul trecut am pornit la un drum să salvăm echipa pentru că va fi bine în vara lui 2017. A fost un prim pas în 3 august când nu s-a putut realiza, am crezut că nu s-a făcut pentru că erau diferiți consilier în concediu. Când s-a sperat mai mult la o soluție nici nu s-a intrat în consiliu. Ne afectează mult, cu cârpeli merge o dată sau de două ori, dar vine furtuna ca săptămâna trecută… Își dau silința, primarul și conducătorii, dar nu doar salariul contează, sunt destul de mulți factori nesatisfăcuți. Nu știu de ce nu putem fi susținuți de Primărie. Am văzut cum cei de la Foresta, care era într-o situație mai neagră, a adus doi investitori și s-a adus cerificatul fiscal pe zero, au primit bani”, a spus Gabriel Cânu.

Căpitanul lui ACS Poli a subliniat că el și colegii săi așteaptă explicații de la cineva care să-i poată să facă să înțeleagă speța nefinanțării. ”Sunt toți factorii. Am reușit să câștigăm la Dinamo, dar ulciorul nu merge de mai multe ori la apă… Nu e chiar plăcut să dormi patru ore și apoi să te urci în autocar pentru că ai iar merci peste o zi, nu e normal. Până la urmă o să se ajungă la un NU final… E timpul să se facă o schimbare în bine. De moment ce celelalte echipe sunt susținute. Normal că te simți păcălit. Tot ce văd din vară, vin jucători, pleacă, a mai venit unul care nu a putut fi legitimat (n.r. Daniel Florea), fiecare întreabă de finanțare. Nu sunt lucruri normale pentru o echipă de Liga I. Încercăm să aflăm un răspuns de la o persoană abilitată. Un jurist, să ne explice, că nu suntem chiar așa de proști. Se pare că s-a scos degeaba acel certificat zero. Și cu acele trei salarii, s-a putut, apoi nu s-a putut, e dureros, dar sperăm să se ajungă la un final fericit”, a conchis experimentatul fundaș central.

Explicația finală oferită de primarul Nicolae Robu a venit în urma răspunsului negativ primit de la Consiliul Concurenței, cerut de edil după refuzul juriștilor Primăriei Timișoara de a aviza de legalitate finanțarea clubului ACS Poli.

2 COMENTARII

  1. nu cred ca Robu e in stare, Dobra si CJT sint prea puternici in a frina echipa asta. se pare ca PSD-ul a cistigat, a ruinat pe ACS Poli, ca sa nu-i creasca primarului popularitatea.

  2. Problemele astea de la Recas sunt deja evidente de vreo 3-4 ani.Robu nu se pricepe la afaceri.Pacaleste jucatori care au un nume mare(sa zic asa)sa vina la mizeria lui de echipa din cauza unor promisiuni care nu se vor indeplini niciodata.

    AC RECAS NU E POLI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.