ACS Poli, urmărită de blesteme: Timișorenii au obținut un punct în Copou...

ACS Poli, urmărită de blesteme: Timișorenii au obținut un punct în Copou după un meci în care au suferit accidentări ciudate

3
DISTRIBUIȚI
Meci cu ghinion pentru Cosmin Bîrnoi. Foto: Gabriel Brezeanu

ACS Poli Timișoara a avut mult de suferit în Copou pentru un punct. Trupa lui Ionuț Popa a trecut printr-un lanț de ghinioane și la jocul cu CSM Poli Iași. Nu mai puțin de două dintre schimbările făcute de tehnicianul oaspeților au fost efectuate din motive medicale. În final Alin Șeroni, vârf de ocazie, a marcat, cu prețul unei accidentări, golul de 1-1.

Fără un vârf veritabil în lotul de meci, Ionuț Popa a optat în ofensivă pentru o variantă vehiculată înaintea deplasării la Iași. Șeroni, care mai urca în unele partide în caz de urgență pe postul de atacant, a fost ghimpele din coasta moldovenilor. Nici la acest joc nu și-au făcut loc pe bancă Miguel ori Croitoru, în schimb, în premieră a fost rezervă fundașul junior Cristian Podină (18 ani).

Gazdele, nevînvinse de trei runde, au avut prima șansă de gol în chiar primul minut, când Curileac a respins pe lângă un adversar centrarea lui Cristea. Au urmat însă apoi minute bune de ”tatonare”. Lucrurile însă nu au mers grozav în continuare pentru bănățeni. După ce au scăpat de o fază potențial periculoasă printr-o minge de arbitru acordată de Alexandru Tudor, oaspeții l-au pierdut pe Cânu, căpitanul accidentându-se în urma unui duel fără balon cu un adversar. Oarecum contrar cursului partidei primele șanse mai periculoase aparțin totuși oaspeților. Țigănașu execută bine un corner, dar lovitura de cap a lui Artean e pe direcția lui Kelava în minutul 33. Peste două minute Cristea are prima șansă mare pentru Poli Iași, dar lovitura sa de cap e reținută de Curileac la colțul lung. Jocul a devenit mai interesant pe final de repriză. În minutul 41 Munteanu colaborează din nou cu Șeroni, dar lovitura de cap a atacantul de ocazie trece puțin pe lângă țintă.


Și, când meciul părea să se îndrepte spre un 0-0 la cabine, vine cornerul lui Mendes din minutul 45, unul în urma căruia Kizito înscrie cu capul, scăpat din marcaj, la colțul scurt sub bară.

Bîrnoi, accidentat grav. Șeroni, pe urmele lui Bărcăuan

Ghinionul persistă pentru trupa lui Popa și după pauză. Bîrnoi e lovit, aparent involuntar, de Tiago Almeida în zona feței, și rămâne minute bune întins pe gazon pentru îngrijiri medicale. În cele din urmă bănățenii au fost nevoiți să facă și a doua schimbare din cauza unei accidentări, tânărul jucător ieșind transportat la ambulanță pe targă și cu gâtul imobilizat. Iașiul a continuat atacurile, dar ACS Poli a rămas periculoasă. După o oră de joc Munteanu putea egala, dar a fost blocat excelent de Kelava, ieșit în întâmpinare. Mai mult, în minutul 67 timișorenii construiesc frumos, până în preajma porții lui Kelava, căci Șeroni își arată limitele ca vârf, șutând pe lângă dintr-un unghi greu și pentru Luis Suarez.

Scorul putea deveni însă 2-0 în minutul 74 după ce Bocșan s-a complicat în preajma careului, a pierdut balonul și faza s-a încheiat cu șutul alături al lui Jo Santos. Peste două minute Ciucur trimite cu genunchiul către Curileac, dar Tudor consideră că e o pasă intenționată la portar cu piciorul și acordă ”indirectă”. La faza rezultată Iașiul trimite două șuturi consecutive, prin același Jo Santos și prin Mendes, dar ambele sunt în blocajul timișorenilor. Pe final ACS Poli a avut câteva acțiuni care puteau aduce mult doritul punct, dar nici șutul lui Țigănașu, din minutul 89, nu a fost cadrat suficient de bine. Mai mult, în minutul 90+1 Tiago putea face 2-0 după ce șutul său din afara careului a fost deviat de Jo Santos peste Curileac, care plonjase. Dar reușita a fost anulată pe motiv de ofsaid. În fine, în minutul 90+6 Țigănașu centrează în fața porții și Șeroni reia, în cele din urmă, în plasă, cu prețul unei accidentări.

ACS Poli obține un punct oarecum nesperat în final și așteaptă duelul FCSB – Dinamo pentru a vedea dacă rămâne pe locul 6.

CSM Politehnica Iași: Kelava – Tiago Almeida, Frăsinescu, Cioinac, Sin (46 Bădic) – Qaka, Chelaru – Kizito, P. Mendes (78 Cisse), Jo Santos – An. Cristea (62 Ștefănescu). Pe bancă: Koselev – Boșoi, Pănțîru, Moisi. Antrenor: Flavius Stoican.

ACS Poli Timișoara: Curileac – Ciucur, Melinte, Cânu (cpt., 28 Bocșan), Țigănașu – Vașvari, Artean – Al. Munteanu, Curjuric (78 Doman), Bîrnoi (52 Mailat) – Șeroni. Pe bancă: Straton – Soljic, Podină, L. Oprea. Antrenor: Ionuț Popa.

3 COMENTARII

  1. e un mare Timisorean cel ce nu sustine echipa asta care se bate ca niciuna. dl Dobra si PSD-ul de la CJT nu numai ca nu-i sustin, ci le si arunca bete in roate unde pot. jucatorii umbla cu autobuzul prin tara si nu sint platiti, desfiintarea echipei e aproape. orice plata e pusa la indoiale si amenintata cu puscaria de catre Dobra si alte institutii dominate de PSD ca si Curtea de Conturi. sint puse persoane particulare sa faca denunturi ca Av. Carmen si nu mai stiu cum si altii ca Bricovan care fac atmosfera importria echipei. votati Dobra si PSD-ul, daca nu mai vreti ACS Poli in oras.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.