Acuze grave la Darova: fostul primar îl pârăște pe actualul pentru afaceri...

Acuze grave la Darova: fostul primar îl pârăște pe actualul pentru afaceri necurate cu terenuri. Cum se apără edilul-șef

0
DISTRIBUIȚI

Dimineață sub semnul nemulțumirilor la Prefectura Timiș, unde reprezentantul guvernului în teritoriu, Eva Andreaș, a primit în audiență un grup de șapte oameni nemulțumiți din Darova.

Aceștia au venit să reclame fapte că în localitate se fac afaceri ilicite cu terenuri. Mai mulți cetățeni au rămas fără parcelele pe care le posedau prin lege, după ce acestea au fost fie vândute ilicit, fie au ajuns în posesia unor terți. Oamenii spun că de fiecare dată când s-au adresat primăriei pentru soluționarea problemei au fost trimiși la Cadastru, la Prefectura Timiș, de unde au fost din nou redirecționați spre locul de unde au venit.

„A fost pământul pe tatăl meu, care a decedat. Am venit la cadastrul Prefecturii și mi-a spus că am fost suprapus cu terenul și mă pune înapoi pe pământul meu.


Din ianuarie până în 26 septembrie nu primesc niciun răspuns. Nu am titlul de proprietate. Nu numai noi, cei care am venit aici, sunt și alți oameni din Darova. Prefectul a spus că vine subprefectul la noi și ia corpul de control. Eu am 9 hectare de teren și puțină pădure, două lanțuri, dar la Vermeș. Nu avem procesele verbale de punere în posesie. Nu pot să rezolv nimic, aceste procese verbale la jumătate din cetățenii din Darova sunt reținute la primărie”, a declarat Ioan Doboșan, din Darova, localitatea Sacoșu Mare. Fostul primar din Darova, Nicolae Costândana a venit la prefectură alături de cetățeni. Acesta susțină ce primarul și viceprimarul taie și spânzură și că, în calitate de consilier local, nu are acces la acte la care ar fi normal să aibă.

Primarul comunei Darova, Sorin Tilihoi, are o cu totul altă versiune despre poveste. Acesta spune că Nicolae Costândana nu se poate resemna cu faptul că a pierdut scaunul de primar al localității. Acesta ne-a declarat că „de cinci ani de zile de când a pierdut mandatul a încercat să mă dea jos. Mi-a făcut peste 22 de dosare penale, care au fost cercetate de Parchet. Problema este că domnia sa caută orice mijloace să fiu agățat și dat jos. Din mandatul lui au fost făcute punerile în posesie și foarte multe suprafețe se suprapun. Noi avem un fond de teren din care încercăm să reglementăm situația. Domnul Costândana a și obținut 5, 4 hectare pentru soție. Dosarul e pe rolul instanței. Doamna prefect a spus că se va deplasa aici. Nu e nicio problemă, îi punem toate actele la dispoziție”.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.