Cel mai mare airshow al baloanelor cu aer cald din estul Europei...

Cel mai mare airshow al baloanelor cu aer cald din estul Europei se desfășoară la doi pași de Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

În orașul Szeged se fac pregătiri pentru un Airshow cu balonane cu aer cald, cel mai mare eveniment de acest gen din regiune, ajuns în acest an la cea de-a doua ediție.


Zeci de piloți din mai multe țări din Europa Centrală se vor întâlni în orașul maghiar la sfârșitul acestei săptămâni, între 14 și 16 septembrie, pentru a participa la „Balloon Cup Fiesta”, o întrecere între baloanele cu aer cald, parte din Cupa Europei Centrale.

Competiția reprezintă o premieră pentru Banat, fiind pentru prima dată când o echipă din această provincie participă la concurs cu firma Balloony, singura din sud-vestul României.

Demonstațiile din cadrul acestui airshow vor avea loc la aeroportul din Szeged de două ori pe zi, la răsăritul și la apusul soarelui, deoarece zborurile cu balonul au nevoie de curenți de aer adecvați și de condiții atmosferice stabile. Câștigătorului i se va decerna Trofeul Țărilor Central Europene. Balonul cu aer cald este cel mai vechi aparat de zbor care a transportat oameni, iar primul zbor a avut loc la 21 noiembrie 1783, la Paris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.