Alertă la granița de sud-vest: noi grupuri de migranți oprite de polițiștii...

Alertă la granița de sud-vest: noi grupuri de migranți oprite de polițiștii de frontieră

0
DISTRIBUIȚI
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

O nouă alertă la granița de sud-vest a României. Polițiștii de frontieră din județele Timiș și Caraș-Severin au reușit să prindă în ultimele ore două familii de migranți, din Afganistan și Irak.

Ieri după-masă, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Lățunaș, trei cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.


Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră, iar în urma verificărilor preliminare s-a stabilit că cei trei formează o familie de cetăţeni afgani – un bărbat, o femeie şi un minor în vârstă de 15 ani.

Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei. Femeia avea probleme medicale, astfel că a fost transportată cu o ambulanţă la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare,  în cooperare cu un lucrător din cadrul Poliției maghiare, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale. În cadrul acțiunii, au depistat în apropierea localității de frontieră Cenad, patru persoane care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că cei în cauză sunt doi adulți și doi minori, toți cetăţeni din Irak și formează o familie, adulții fiind în vârstă de 25, respectiv 28 de ani, iar minorii de 2, respectiv 5 ani.  Aceștia sunt solicitanţi de azil în România, aveau asupra lor
documente eliberate de autoritățile române și au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Toți migranții prinși sunt acum cercetați pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.