Alina Gorghiu anunță „potopul” de după rectificarea bugetară: „Vrem o comisie de...

Alina Gorghiu anunță „potopul” de după rectificarea bugetară: „Vrem o comisie de anchetă cu privire la cum au fost falsificate cifrele”

0
DISTRIBUIȚI

Un dezastru pentru dezvoltarea României – așa consideră senatoarea de Timiș Alina Gorghiu că este rectificarea de buget votată recent. Aceasta spune că practic banii necesari pentru investiții au fost relocați de guvern înspre plata de salarii, fără a se ține cont de necesitățile de viitor.

„Este mult mai rea decât se anticipa, dar mult, mult mai rea decât se anticipa această rectificare bugetară și nu o spun eu, nu o spune opoziția, ci o spune toată lumea care este specialistă în domeniu. Este o rectificare care ține cont doar de exigențele pe termen scurt și anume, vedem noi mâine cum plătim salariile, nu avem nicio treabă cu 2018.


Ăsta este stilul în care guvernează PSD. Gândiți-vă că se întâmplă în aceste zile jaful național. Se iau bani de la companiile de stat, tot ce înseamnă profituri vreo două miliarde de lei blocând activitatea și dezvoltarea acestor întreprinderi, pentru că acești bani ar fi trebuit să meargă în investiții și nu se mai duc. Vrem o comisie de anchetă cu privire la cum au fost falsificate cifrele pe această rectificare, pentru că ea nu e pozitivă, e negativă, pentru că vorbim de un minus de 1,3 miliarde la venituri și minus 347 de milione la cheltuieli. Zece miliarde zboară de la investiții și opt miliarde sunt în plus la salarii. Gândiți-vă că nu vom avea niciun fel de bani la Transporturi. Șase miliarde de lei, jumătate din bugetul de la Transporturi este halucinant că vorbește premierul Tudose despre autostrăzi în condițiile în care tai jumătate din banii de la buget. Concluzia acestei rectificări este una clară, nu vom avea în următorii ani autostrăzi în România. Au tăiat 4,2 miliarde de lei de la cofinanțatea fondurilor europene, deși nu mai puțin de patru comisari europeni au făcut apeluri la România să nu taie resursele pentru absorbția fondurilor UE”, a declarat senatoarea PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.