Artă din rămășițele fostei fabrici de baterii din Timișoara

Artă din rămășițele fostei fabrici de baterii din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Turnul fostei Fabrici de Baterii din cartierul Fabric se va transforma, pentru o lună, într-o galerie de artă. Artiștii platformei Avantpost (platformă colaborativă de artă transdisciplinară) – Aura Bălănescu, Ciprian Chirileanu, Cosmin Haiaș, 13m10j, Livia Mateiaș, Liliana Mercioiu Popa, Sorin Oncu, Renée Renard, Petrică Ștefan, Bogdan Tomșa, Nicolae Velciov și invitații acestora – Zsolt Asztalos (HU), Nikolay Bozhinov (BG), Ciprian Homorodean (RO/ES), Branislav Nikolić (SR), vor prezenta instalații create din obiectele abandonate și reziduurile găsite în fabrică.

Vernisajul expoziției multimedia UNIVERSALLOWED va avea loc în data de 26 septembrie, începând cu ora 18.00.


Instalațiile vor fi expuse în spațiile deschise cu vederi panoramice ale turnului de pe strada Pestalozzi, în nava brută a podului dar și în alte încăperi adiacente.

Titlul evenimentului reprezintă instabilitatea și destructurarea unui „univers permis”. Universul, în acest caz, este chiar spațiul fabricii. Proiectul își propune atragerea atenţiei asupra potenţialului pe care fostele spaţii industriale îl pot avea pentru viaţa culturală a oraşului, dar totodată subliniază pericolul de pierdere prin ruinare al acestor clădiri.

Maria Oroșan-Telea, curatorul expoziției, spune că „proiectele artistice incluse în expoziţie îşi construiesc discursul mizând tocmai pe această precaritate, pe instabilitatea voită a conceptului general. Însuşi spaţiul luat în posesie de lucrări, cu obiectele sale abandonate, cu reziduurile şi materialităţile sale diverse, devine un univers permis, integrat parţial în procesualitatea artistică”.

Proiectul, coordonat de Liliana Mercioiu Popa și Aura Bălănescu, va mai cuprinde prezentări ale artiştilor și discuţii cu publicul participant. Accesul va fi liber pe toată durata manifestărilor, de luni până vineri între orele 13.00 și 19.00, iar sâmbăta și duminica între orele 11.00 și 17.00.

Expoziția este un eveniment colateral al bienalei Art Encounters 2017 și poate fi vizitată până în data de 26 octombrie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.