Austrieci care călăuzeau un turc, surprinşi de poliţiştii de frontieră. Cum au...

Austrieci care călăuzeau un turc, surprinşi de poliţiştii de frontieră. Cum au fost prinși

0
DISTRIBUIȚI

Au fost pe aproape să scape de ochii poliţiştilor de frontieră, însă, la scurt timp după ce au intrat în ţară şi se îndreptau înspre Moraviţa, doi austrieci care însoţeau un cetăţean turc au fost interceptaţi. Acum, ambii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi, respectiv complicitate la traficul de migranţi, unul dintre ei fiind reţinuţi pentru 24 de ore cu propunere de arestare preventivă.

Austriecii au fost depistaţi ieri în jurul orei 14.00. Poliţiştii de frontieră s-au folosit de sistemul de supraveghere Attica atunci când au reperat cele trei persoane îndreptându-se dinspre Serbia înspre Moraviţa.


Din verificări a reieşit că persoanele sunt Faruk A., austriac în vârstă de 31 de ani, respectiv turcul de 30 de ani, Dede E, care s-au întâlnit pe teritoriul României cu Yoldas B., de 32 de ani. În urma declaraţiilor făcute de cei doi austriacul aflat în maşină alături de turc l-a ajutat să treacă graniţa şi că s-au întâlnit cu Yoldas B., urmând să călătorească la Timişoara.

Față de cetățeanul turc Faruk A., se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetăţeanul austriac Dede E. este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranți, faţă de acesta fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timişoara cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, şoferul autoturismului, cetățeanul austriac Yoldaș B., este cercetat pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, la finalizare urmând a fi dispuse masurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.