BC SCM Timișoara a învins o echipă belgrădeană în primul amical. ”Leul”...

BC SCM Timișoara a învins o echipă belgrădeană în primul amical. ”Leul” Octavian Popa-Calotă, implicat în continuare în campania naționalei la EuroBasket 2017

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus

”Leii din Banat” au disputat ieri primul joc-test pentru pregătirea noului sezon. Lipsită de aportul jucătorilor selecționați la loturile naționale BC SCM Timișoara a dispus de prim-divizionara sârbă Dynamic Belgrad, scor 82-65. Pentru bănățeni urmează turneul amical tradițional de pe teren propriu.

Formația alb-violetă de baschet masculin trebuia să întâlnească inițial la începutul perioadei de pregătire puternica grupare Partizan din capitala Serbiei. Testul a fost anulat pe motiv că antrenorul Tudor Costescu are multe absențe cauzate de diferitele convocări.


Ieri, contra lui Dynamic BCT-ul a început în formula: Mladen Jeremić, Igor Mijajlović, Miloš Komatina, Ionuț Drăgușin și Jordan Burgess. Așadar, doar două noutăți în primul 5. Timișorenii s-au desprins încă din primul sfert (28-15) și nu a cedat în nicio pătrime: 21-19, 18-16, 15-15.

Pentru bănățeni urmează Cupa Timișoara, turneu la care vor debuta vineri, 8 septembrie, cu un joc împotriva Sibiului (19.30). În a doua zi a competiției amicale din Sala ”Constantin Jude”, BC SCM va întâlni Oradea sau KK Vrsac, în funcție și de rezultatul dintre cele două.

BC SCM Timișoaa (marcatori): Jeremić – 19 puncte, Diaz – 17, Burgess – 15, Komatina – 13, Mijajlović – 9, Tohătan – 5, Drăgușin – 4.

Octavian Popa-Calotă, punctează la Cluj

Printre absenții de la pregătirea ”leilor” se numără experimentatul Octavian Popa-Calotă. Acesta e implicat în jocurile echipei naționale din grupa C a Campionatului European de Baschet masculin (EuroBasket 2017). În primul meci din ”Polivalenta” clujeană Calotă a marcat 7 puncte în eșecul României cu Cehia (scor 68-83). În meciul 2 acesta a pus patru puncte pe tabelă în 15 minute de joc împotriva Croației, meci de asemenea cedat cu 58-74. Luni, urmează un duel și mai dificil pentru echipa națională, în lotul căreia se regăsește și timișoreanul Alex Olah, ”Vulturii” vor da piep cu puternica națională a Spaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.