”Leii din Banat”, învinși de Sibiu în Cupa Timișoara. Cu cine vor...

”Leii din Banat”, învinși de Sibiu în Cupa Timișoara. Cu cine vor juca mâine gazdele alb-violete pentru locul 3

0
DISTRIBUIȚI
BC SCM Timișoara, eșecu cu Sibiu

BC SCM Timișoara a pierdut primul joc de pregătire disputat în sala proprie. ”Leii” au cedat, scor 85-89, în fața colegei CSU Sibiu, după ce au condus la pauză cu 48-41. În urma eșecului de azi bănățenii vor disputa finala mică a turneului amical Cupa Timișoara în compania celor de la CSM Oradea, învinsă mai devreme de sârbii de la KK Vrșeț.

Tudor Costescu a început partida cu Sibiul în formula: Burgess, Tohătan, Jeremic (cpt.), Komatina și Diaz. De partea cealaltă, Dan Fleșeriu a folosit uneori și cinci americani concomitent pe parchet. Timișorenii și-au adjudecat primul sfert cu 27-24 și și-au mărit ecartul până la pauză. Treptat însă ardelenii au revenit în joc în sfertul al treilea. Deși au avut și +12 pe tabelă ”leii” aveau să fie ”răsturnați” la 64-67.


Diferența nu s-a mărit considerabil nici în favoarea lui CSU Sibiu, dar strategia din final nu a dat roade.

Pe lângă Jordan Burgess, Igor Mijajlovic – sosit chiar de la Sibiu, a fost folosit și Tudor Gheorghe, dar acesta din urmă nu a punctat. Marele absent la gazde a fost Octavian Popa-Calotă, abia întors de la lotul național. În ultimul joc la EuroBasket 2017, cu Muntenegru, jucătorul alb-violeților a evoluat însă puțin și nu a marcat nici el.

O constantă în jocurile BCT-ului a rămas numărul mare de puncte din dreptul lui Mladen Jeremic, 24 astăzi. Tot atâtea puncte a reușit și cel mai bun marcator al sibienilor, Kevin Capers. Tyler Caser, cu 22, i-a urmat îndeaproape pe cei doi la acest capitol.

”Nu ne pică bine această înfrângere. Cât am fost într-o formulă ideală ne-am descurcat bine, dar am fost dominați fizic în duelurile unu la unu, acolo s-a făcut diferența și câteva erori ofensive care ne-au costat rezultatul meciului. A fost o evoluție nemulțumire deocamdată pentru câțiva dintre jucători, e abia al doilea joc de pregătire. Am pus de vreo cinci ori mingea pe lângă coș, pase în aut, care nu cred că se vor repeta… Ei am înțeles că joacă și în cupele europene, poate se pregătesc și pentru asta… Unii dintre adversari au fost mai buni decât apărarea noastră (n.r. referire la perioada Sibiului cu cinci străini în teren)”, a declarat Tudor Costescu, tehnicianul lui BC SCM Timișoara.

BC SCM Timișoara: Burgess (7 puncte), Jeremic (24), Komatina (17), Mijajlovic (14), Drăgușin (9), Diaz (14)

În prima ”semifinală” la Cupa Timișoara invitata din Serbia, KK Vrșeț, a trecut de Oradea după prelungiri (scor 101-99). Prin urmare, CSM va fi adversarul lui BC SCM (ora 17.00) în finala mică, în timp ce Vrșețul va evolua în finala mare cu CSU Sibiu, de la ora 19.30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.