Blestemul continuă pentru SCM Politehnica Timișoara și în noul sezon. Bănățenii pierd...

Blestemul continuă pentru SCM Politehnica Timișoara și în noul sezon. Bănățenii pierd la Călărași după ce au condus și cu opt goluri

0
DISTRIBUIȚI

SCM Politehnica Timișoara începe cu stângul actuala stagiune a campionatului, după ce a fost învinsă în deplasarea din prima etapă, de pe malul Dunării, la Călărași. Bănățenii au pierdut la un gol diferență, în ultimele secunde, după ce în prima secvență a jocului au avut un avantaj și de opt goluri. Nu a fost să fie pentru handbaliștii antrenați de Pero Milosevic, învinși cu 24-23.

Oaspeții au început cu Savic în poartă, integralist astăzi, Marjanovic, Krsto Milosevic, Fenici la coordonare, Orbovic – inter dreapta, respectiv Cîmpan pe cealaltă extremă, formula de start fiind completată de Ștefan, pivot. De cealaltă parte, în formula de start s-au aflat doi ex-timișoreni, Timofte și Chikovani, gruzinul fiind printre principalele arme ale gazdelor.

Doar șapte minute au trecut atunci când SCM Politehnica avea un avans de trei goluri, după o finalizare a lui Marjanovic, pe contraatac.


Diferența s-a mărit la 8-2, iar după aproape opt minute de secetă Dunărea Călărași a reușit să marcheze, 9-3. Dacă inițial au început pe apărare în sistemul 6-0, amfitrionii, simțindu-se vulnerabili în fața aruncărilor puternice venite de pe dreapta, de la Orbovic, și-au schimbat sistemul în 5+1, cu un om avansat, la coordonatorul Fenici.

Cea mai mare diferență s-a înregistrat la jumătatea primei reprize, 3-11, după o paradă a lui Savic, completată de Cîmpan, aflat la finalizare. A fost meciul celor doi portari, mai ales a lui Șelaru, care l-a oprit și de la șapte metri pe Marjanovic, astfel că scorul, treptat, a devenit 10-13. Echipa de pe Bega a mai avut o lovitură de la șapte metri ratată, iar la pauză diferența era de patru goluri.

Partea secundă a fost dominată de dunăreni. Cu ajutorul paradelor lui Șelaru, dar și cu Chikovani în formă, gazdele au egalat când mai erau 13 minute până la fluierul final. Peste alte 10 minute au trecut pentru prima oară în avantaj, scor 22-21. Finalul a fost încins. Cu cinci secunde timp de finalizare Călărașiul a smuls toate cele trei puncte și a arătat atitudine. Nosrati, de la șold, l-a învins pe Savic și a îngenuncheat echipa Timișoarei în prima etapă a Ligii „Zimbrilor”  la handbal, scor final 24-23.

Dunărea Călărași – SCM Politehnica Timișoara 24-23 (11-15)

Dunărea Călărași: Chikovani 6, Peric 5, Tărîță 3, Gurkovsky 3, Stankovic 2, Nosrati 2, Lazovic 1, Fotache 1, Dospinescu 1.

SCM Politehnica Timișoara: Orbovic 7, Krsto Milosevic 5, Fenici 4, Cîmpan 2, Marjanovic 2, Șania 1, Lasica 1, Ștefan 1.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.