Calin Dobra anunță că mai sunt 40 de localități fără curent în...

Calin Dobra anunță că mai sunt 40 de localități fără curent în Timiș la patru zile după furtună. Ce spune despre răniți VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, aflat în această seară la PRESSALERT LIVE, spune că situația din județ nu e nici pe departe atât de fericită precum a arătat-o cea din comunicatul de presă emis de Enel, unde s-a scris că 99% dintre cei racordați au energie electric. Liderul PSD Timiș a spus că, după furtuna ce s-a abătut asupra vestului de țară, primește zilnic apeluri de la primarii și viceprimarii din localitățile timișene.

„Din păcate trebuie să trag un semnal de alarmă pentru societatea Enel Distribuție Banat. Și la ora aceasta, după patru zile de la fenomenele meteo, sunt încă localități nealimentate cu energie electrică. Sunt aproximativ 40 de localități, există revolte de-ale oamenilor. Sunt foarte convins că este așa! Eu le-am spus foarte clar realitatea din teren, luând legătura cu primarii de acolo. Am fost sunat și astăzi, ei la rândul lor fiind contactați de localnici. Există străzi care nu sunt alimentate cu energie electrică. Nu este o situație rezolvată”, a explicat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Liderul PSD Timiș nu s-a oprit aici, continuând prin a da exemple de localități în care problemele persistă. „Primarul de la Uivar, Coștei, viceprimarul de la Bârna.


Acolo oamenii sunt nemulțumiți. E delicat, discutăm de alimente, de alimentare cu apă. Noi suntem cam legați la mâini în această situație. Cred că problema este la Enel, întrucât nu mai există societăți care să asigure la mentenanță. Norocul nostru este că s-a remediat situația este datorită vizitei premierului, care a dat dispoziție ministrului energiei de a lua legătura cu alte zone și de a trimite oameni și echipamente”, a declarat Călin Dobra.

Invitatul PRESSALERT LIVE a avut, din fericire, și vești bune. „La Bârna a luat foc un stâlp, au remediat imediat acolo și au plecat altundeva. S-a rămas tot fără energie electrică. Problemele se remediază încet. Există la instituțiile publice afectate și la casele oamenilor. Totuși, spre norocul nostru, nu au fost situații grave încât să fie evacuate familiile din locuințe. Am avut doar situațiile tragice cu cele cinci persoane decedate. Cele două cazuri la urgențe, copiii de 10 și 11 ani au fost detubați și sunt pe linia ascendentă din punct de vedere al sănătății”, a dezvăluit Dobra.

Președintele CJ Timiș a ținut să laude intervențiile poliției, jandarmeriei și a celor de la ISU, spunând pe de altă parte că va face toate demersurile legate de situația Enel-ului în Timiș. Întrebat despre relația cu primarul Timișoarei Nicolae Robu din timpul intervențiilor, Călin Dobra a spus că: „în astfel de momente trebuie să lăsăm orgoliile deoparte și doar să ne mobilizăm. În momentele acestea trebuie doar să ne mobilizăm. Am fost în județ, am fost convocat duminică la prefectură în comitetul situațiilor de urgență. Cu toții am intrat în febră și am încercat să găsim soluții. Timișoara a fost foarte afectată, nu s-a reușit intervenție promptă pentru remedierea unor situații. Cred că se putea o mobilizare mult mai mare, ținând cont că la nivelul Primăriei Timișoara sunt foarte mulți angajați”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.