Catedrala mitropolitană, dar și alte zeci de biserici din Timiș, afectate de...

Catedrala mitropolitană, dar și alte zeci de biserici din Timiș, afectate de furtuna puternică. Ce mesaj le-a transmis mitropolitul Banatului preoților

0
DISTRIBUIȚI

Furtuna puternică de duminică a afectat și zeci de biserici și case parohiale din județul Timiș. Arhiepiscopia Timișoarei transmite că este vorba de catedrala mitropolitană din Timișoara, dar și de 35 de biserici și zeci de case parohiale.

Imediat după încetarea furtunii, mitropolitul Banatului s-a deplasat în parohiile afectate, în vederea identificării pagubelor și a mobilizat preoții să organizeze grupe de credincioși, care au intervenit pentru remedierea efectelor.

Totodată, Arhiepiscopia Timișoarei transmite că IPJ Ioan Selejan a dat dispoziție tuturor preoților să sprijine familiile persoanelor decedate, oferindu-se locuri de veci gratuite și scutirea de orice contribuție financiară.

„Rog pe toți preoții din eparhie să dea dovadă de multă solidaritate față de familiile care au avut de suferit în urma furtunii, ca, într-un timp cât mai scurt, bisericile, casele și școlile afectate să poată fi utilizate de beneficiarii lor.


În acest moment se efectuează reparații la majoritatea bisericilor și caselor afectate de furtună, asigurându-se minimul necesar din fondurile protopopești de întrajutorare, precum și din fondul Centrului eparhial de solidaritate creștină, ținându-se seama, în mod special, de casele familiilor cu resurse financiare insuficiente, întrucât mulți dintre cei încercați în aceste zile nu reușesc să depășească o astfel de situație. Mulțumim Preafericitului Patriarh Daniel care în aceste momente a fost alături de noi, asigurându-ne de un ajutor financiar pentru refacerea bisericilor, caselor parohiale și locuințele credincioșilor din Mitropolia Banatului!”, a spus mitropolitul Banatului.

Vă reamintim că cinci persoane din județul Timiș au murit, duminică, în timpul furtunii, iar alte 17 sunt internate în spitalele din Timișoara, printre care și doi copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.