Ce puteți face de Zilele Culturale Maghiare la Timişoara FOTO

Ce puteți face de Zilele Culturale Maghiare la Timişoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-101857550">

Cea de-a doua ediţie a festivalului Zilele Maghiare din Timişoara, eveniment pus la cale de Asociația Culturală Bastion (Várbástya Egyesület) împreună cu consulatul Ungariei la Timișoara, a debutat în forţă vineri cu o serie de acţiuni care au fost pe placul publicului prezent. Alături de evenimentele artistice cei interesaţi pot vizita târgul meşteşugăresc sau corturile gastronomice.

Printre evenimentele care s-au bucurat de succes s-au numărat o inedită defilare însoţită de muzică de epocă, un recital al grupului de dans Harmónia şi spectacolul SwingOperett al Teatrului de Operetă din Budapesta, în care cei interesaţi au ascultat şlagăre de opretă. Un alt punct de atracţie al primei zile l-a constituit seara de dans popular, iar dincolo de programele desfăşurate pe scena principală, vizitatorii au avut parte de o serie de alte acţiuni interesante.

Festivalul continuă sâmbătă 23 septembrie cu programe pentru familie şi copii, prezentarea portului și a armelor cu concursul asociațiilor de păstrare a tradițiilor din epoca otomană, Concert Hungarica – Hollóének/Cântec de corb, teatru de păpuşi, Trupa de Toboșari Regélő Fehér Táltos, spectacolul Trupei de elevi Bartók: Undeva în Europa (pus în scenă de András Csaba Molnos), Boutique-ul de muzică locală (concerte Funky Hats şi Márk Balázs), spectacolul teatrului Csiky Gergely: Wiener Walzer şi o petrecere Retro cu șlagăre maghiare. De la ora 18 pe scena din Piaţa Operei va avea loc un concert al formaţiei Twister, iar de la ora 20.00 va cânta legendara formaţie maghiară Edda, trupă care a luat naştere în 1973.

Ultima zi a festivalului, duminică 24 septembrie, include prezentarea portului și a armelor cu concursul asociațiilor de păstrare a tradițiilor din epoca otomană, prezentarea vieții în taberele de epocă maghiară și otomană, jocuri tradiționale de lemn – ludotecă interactivă, Flashmob, Boutique-ul local (concerte Dóra Tóth, Boglárka Kovács), spectacol de marionete, degustare de vinuri şi teatru vizual de mişcare. De la ora 18.00, pe scena din Piaţa Operei va avea loc un concert cu Rozina Pátkai și orchestra sa, iar de la ora 20.00 un concert Zorán. De la ora 22.30 la Manufactura va avea loc un concert de jazz cu Adam Haraszti Project, urmat de o petrecere retro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.