Cel mai modern cămin pentru studenți din Timișoara, cu sală de fitness...

Cel mai modern cămin pentru studenți din Timișoara, cu sală de fitness și parcare subterană, finalizat în 2018. De câți bani mai e nevoie

0
DISTRIBUIȚI

camin uvt

Studenții înscriși la Universitatea de Vest din Timișoara mai au de așteptat până când vor fi cazați în cel mai modern cămin din oraș. Cu bani de la bugetul de stat, în urmă cu patru ani, au început lucrările la noul cămin al instituției de învățământ superior, însă nu fost terminate nici în acest moment. Reprezentanții UVT spun că mai e nevoie de aproximativ 40 de milioane de lei și speră că noul cămin va fi finalizat în anul 2018.

„În acest moment este finalizată structura de rezistență și construcția se află în pregătire pentru montarea fațadei. Se lucrează fără întrerupere de aproximativ un an de zile. S-au cheltuit undeva peste 20 de milioane de lei, sursa de finanțare fiind de la bugetul de stat. Pentru finalizarea căminului, ar mai fi nevoie de 40 de milioane de lei. Termenul de finalizare al lucrărilor, dacă totul merge bine din punct de vedere financiar și al construcției, este jumătatea anului 2018″, ne-a declarat Florin Jurca, purtătorul de cuvânt al Universității de Vest din Timișoara.

Piatra de temelie a noului cămin al Universității de Vest din Timișoara a fost pusă în vara anului 2013, însă s-a lucrat prea puțin pentru că Ministerul Educației a alocat o primă tranșă de bani de doar 900.000 lei, iar firma care a câștigat licitația de realizare a lucrărilor a intrat în insolvență și a oprit lucrările.


Abia în toamna anului 2015, atunci când ministerul a mai alocat o nouă tranșă de bani, lucrările au fost reluate tot de firma care a intrat în insolvență.

Căminul care se construiește în Complexul Studențesc din Timișoara va fi unul dintre cele mai moderne din România, valoarea totală a lucrărilor este estimată la aproximativ 15 milioane de euro. Căminul Universității de Vest din Timișoara va avea 670 de locuri, parter și șase etaje, studenții urmând să fie cazați în camere cu baie şi bucătărie proprie. De asemenea, în noua locaţie ar urma să fie amenajate spaţii comerciale, un salon de coafură şi frizerie, o sală de fitness, spaţii de recreere şi o parcare subterană.

Potrivit reprezentanților Universității de Vest din Timișoara, instituția are aproximativ 3.000 locuri în zece cămine și acoperă doar 50% din cererile de cazare ale studenților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.