Cifra cu ghinion pentru ACS Poli: în aproape 130 de meciuri în...

Cifra cu ghinion pentru ACS Poli: în aproape 130 de meciuri în Liga I, timișorenii nu au depășit cota de cinci jocuri consecutive fără eșec

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu

Aproximativ două minute au despărțit-o în urmă cu zece zile pe ACS Poli Timișoara de depășirea unui record propriu în Liga I. Dacă pentru multă lume, inclusiv în sport, 13 este considerat un număr cu ghinion, pentru noua echipă alb-violetă cifra ”magică” e 5. Elevii lui Ionuț Popa au încasat gol de la FC Voluntari în prelungiri și au încheiat astfel o serie de cinci jocuri consecutive fără înfrângere în primul eșalon. Formația care evoluează acum pe ”Dan Păltinișanu” nu a depășit niciodată această barieră.

În elită ACS Poli nu a reușit până acum, în peste trei ani petrecuți acolo, să ajungă la șase meciuri consecutive fără eșec. În primul sezon de Liga I al noii formații, ediția 2013-14, cel mai bun parcurs a fost înregistrat chiar la start: patru jocuri fără eșec, dintre care trei victorii și o remiză. A fost un început ideal cu 2-0 împotriva lui Dinamo, urmat de o remiză în deplasare la CFR Cluj. Echipa lui Valentin Velcea a fost oprită prima dată de Botoșani, în runda a V-a.

La revenirea în A, în sezonul 2015-16, ACS Poli a cunoscut un reviriment la instalarea lui Florin Marin pe bancă după un start slab de campanie cu Dan Alexa. Echipa resimțea deja fiorii reci ai lipsei sprijinului financiar de la autorități. Totuși, între etapele 9 și 13 echipa a legat pentru prima dată cinci jocuri la rând fără eșec pe prima scenă. Au fost atunci două victorii cu 1-0 și trei remize. Noua echipă a învins-o atunci pe Steaua. Dar a sfârșit sezonul retrogradând lamentabil, pe teren.

Sezonul trecut a fost unul abordat la superlativ date fiind condițiile, echipa fiind reprimită pe locul Rapidului dar cu -14 puncte și aceleași probleme financiare. Ionuț Popa a făcut însă minuni și a avut cu jucătorii săi o serie de cinci rezultate pozitive consecutive în play out. Acolo unde între rundele 4 și 8 echipa bănățeană a adunat nouă puncte. La fel ca în seria anterioată de cinci jocuri consecutive fără eșec vorbim tot de două victorii și trei remize.

Ultima e și cea mai bună serie

În fine, în actuala ediție, din care s-au scurs 13 etape ACS Poli a reușit a treia și cea mai bună serie consecutivă de până acum, una oprită însă tot la cinci partide fără eșec. A fost cea mai bună deoarece echipa lui Popa a înregistrat între etapele a VI-a și a X-a trei victorii, succesele în sine fiind de asemenea consecutive. Gaz Metan, CFR Cluj și Dinamo au fost depășite una după alta, realizări încadrate de remize albe cu deținătoarea titlului, FC Viitorul, și nou promovata Sepsis Sfântu Gheorghe.

Nimeni nu poate nega mâna forte a tehnicianului Ionuț Popa în obținerea acestor rezultate.


Totuși, ”Profesorul” a părut că prevede sfârșitul suitei de rezultate strălucite care i-au dus echipa până pe locul 6 al Ligii I.  După ultimul 0-0, cu Sepsi pe teren propriu, antrenorul lui ACS Poli s-a plâns din nou de situația financiară a clubului. Deși salariile jucătorilor au fost plătite din surse private, cu împrumut, Popa acuză că echipa sa nu se poate deplasa în condiții civilizate și prin urmare oboseala își face simțită prezența. ”De ce nu se poate finanța, măcar să se suplinească transportul cu avionul, că nu poate să meargă echipa doar cu autocarul domnilor. Facem zece ore până la București, zece ore înapoi. Stai înghesuit, cu genunchii în gât, și atunci vrei să joci fotbal, nu ai cum. Am spus că fac refacere. Noi nu putem să creștem intensitatea la antrenamente pentru că nu avem condiții de refacere…  E un rezultat mare, puteam să pierdem”, a spus Ionuț Popa înainte de plecarea către Ploiești, locul de disputare al meciului cu FC Voluntari.

În etapa a XI-a, intermediară, ACS Poli a ratat de puțin șansa de a atinge cota 6 la capitolul meciuri consecutive fără înfrângere. Voluntariul a punctat însă în al doilea minut al prelungirilor pe ”Ilie Oană”, la circa cinci minute după ce rămăsese în inferioritate numerică. Sfârșitul abrupt al unei serii frumoase, mai ales după ce măcar un punct părea la îndemână, l-a scos din sărite pe Ionuț Popa. ”N-aş vrea să zic mai multe acum, că sunt tare supărat. Dă-l dracului de play-off! … Îmi vine să înjur pe toată lumea, nu se poate aşa ceva. Cu Sepsi am avut cinci şase ocazii, au scos mingea de pe linia porţii, aici trebuia să avem 2-0 încă din minutul 12. Sunt supărat, nervos, trist, vreau să-mi găsesc cuvinte care să nu aducă prejudicii cuiva. La Iaşi, vom face deplasarea cu elicopterul! Avem fiecare dintre noi câte unul, vom merge fiecare personal cu elicopterul”, a declarat Popa, în direct imediat după meci, pentru Digi Sport.

O consolare pentru timișoreni e că cel puțin până sâmbătă vor rămâne pe loc de play off în Liga I. Oricum, acest sezon e până acum cel mai bun pentru ACS Poli în A. Cu 18 puncte din 13 jocuri echipa de pe Bega poate fi depășită de Dinamo, care are cu două puncte mai puțin, dar are și un meci în minus.

În B, recordmeni

La capitolul meciuri consecutive fără înfrângere în Liga a II-a, ACS Poli a realizat chiar cifre impresionante în cele doar două sezoane de activitate la acest nivel. Echipa sosită de la Recaș a început sezonul 2012-13 practic cu un tur perfect, 12 meciuri fără eșec. O serie care a fost încheiate de un 0-1 la Arad, cu UTA, chiar în prima etapă a returului. Mai impresionant a fost parcursul echipei în ediția 2014-15, când campionatul a fost încheiat de elevii lui Dan Alexa pe locul 1 după 23 de meciuri consecutive fără înfrângere, chiar 25 dacă includem și succesele la masa verde din acel campionat. Perioada prodigioasă din campionat a fost întreruptă în ediția următoare de redebutul în A, nefast în fața lui Pandurii (scor 0-1). Tot în acel sezon al celei de-a doua promovări ACS Poli a înregistrat și cele mai multe victorii legate: șase, între etapele 7 și 12. Dacă includem și rezultatele la masa verde atunci performanța a fost repetată în play-off.

4 e numărul maxim de înfrângeri consecutive înregistrate de ACS Poli în Liga I

127 de partide are disputate în Liga I gruparea timișoreană

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.