O formație din Banatul sârbesc s-a impus la turneul juvenil internațional organizat...

O formație din Banatul sârbesc s-a impus la turneul juvenil internațional organizat la Buziaș. Pe ce locuri s-au clasat echipele din Timișoara GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-929089327">

Buziașul a fost în weekendul trecut gazda unui puternic turneu internațional destinat juniorilor sub 15 ani. Runda a patra a Cupei Intercarpatica a fost organizată de clubul de baschet Vest Activ Timișoara. Formația pregătită Ciprian Prejban a fost de altfel și cea mai bună clasată dintre formațiile de pe Bega, fiind învinsă în finala mare de către sârbii de la Petrovgrad Zrenjanin.

Puternicul turneu juvenil a revenit în weekend în organizarea celor de la Vest Activ Timișoara. Competiția a avut două grupe a câte trei formații fiecare. Petrovgrad Zrenjanin a trecut vineri de Academia SCM Timișoara și de Obudai K. Budapesta, în timp ce a doua zi alb-violeții antrenați de Petru Czmor să învingă gruparea maghiară pentru a se alătura bănățenilor de peste granință în faza semifinală. În cealaltă grupă Vest Activ le-a învins pe KAK Basket Kosice (Slovacia) și Viitorul Cluj-Napoca – echipă învinsă în ambele jocuri disputate, ceea ce a dus la un derby local în semifinale.

”În semifinala cu Academia SCM Timișoara am avut un avans și de 11 puncte, dar am reușit să câștigăm la limită, 65-63. Finala, în compania echipei Petrovgrad Zrenjanin din Serbia, a fost fără istoric, vecinii noștri mai titrați reușind să câstige cu 57-28.
Alături de generatia clubului Vest Activ Timișoara născuta în 1996, care a fost vicecampioană națională, cea de copii născuți 1999, cu peste 12 copii ajunși la performanță, generatia de 2003 are un potential promițător”, a spus Ciprian Prejban. În finala mică a competiției, Academia de Baschet Timișoara s-a impus, cu 58-47 în fața slovacilor de la Kosice și s-a clasat astfel pe ultima treaptă a podiumului.

”Sunt foarte mulțumit de unii jucători, alții mai au de crescut, dar meciurile de la turneu ne-au arătat unde și ce trebuie lucrat. Mai avem timp pentru reglaje, căci până la primul turneu al campionatului de juniori U16, unde vom concura sub sigla BC SCM Timișoara, mai este o lună”, a adăugat Petru Czmor, tehnicianul juniorilor alb-violeți.

”Părerea unanimă a antrenorilor a fost că acest turneu a fost unul reușit, cu meciuri extrem de utile pentru conturarea viitorilor baschetbaliști. Acest turneu coincide cu marcarea a 15 ani de existență a clubului Vest Activ Timișoara, ani în care am reușit să atragem sute de copii în sala de baschet și să-i facem să se îndrăgostească necondiționat de acest sport, reușind să împingem peste 50 de copii spre marea performanță la nivel de juniori sau chiar seniorat și aici îi amintesc pe Szekely Vlad, Albu Alex, Vlad Ionescu, toți ajunși la Divizia A”, a concluzionat Tiberiu Ondreikovics, președintele Vest Activ Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.