Contractul Primăriei Timișoara cu Enel va fi reînnoit. Robu: „Eu nu pot...

Contractul Primăriei Timișoara cu Enel va fi reînnoit. Robu: „Eu nu pot să pun tunurile pe ei din populism”

2
DISTRIBUIȚI

Şase seri – atât au stat timişorenii fără iluminat stradal după furtuna care a lovit duminica trecută nu doar capitala Banatului, ci şi judeţul Timiş. Sute de localităţi de judeţ au rămas şi ele fără curent zile întregi, iar situaţia nu a fost mai roz nici pentru consumatorii din Timişoara. Abonaţi de pe 86 de străzi nu aveau încă alimentare cu energie electrică vineri, în 22 septembrie.

Contractul primăriei cu Enel expiră în curând, însă şansele ca municipalitatea să lege un contract cu un nou operator sunt practic inexistente, asta în condiţiile în care nu de puţine ori administraţia locală a anunţat că ar putea cumpăra curent de pe bursă.


Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, explică de ce contractul cu Enel va fi cel mai probabil prelungit.

„Trebuie să avem în vedere că în privinţa aceasta sunt două aspecte. Energia în sine şi există furnizori de energie în competiţie pe bursă şi poţi să îţi alegi furnizorul şi distribuţia. În municipiul Timişoara reţea de distrubuţie în momentul de faţă nu are decât Enel. Problemele nu sunt cu furnizarea energiei, energia vine tot de la Enel, problema este cu distribuţia, că reţeaua de distribuţie are probleme şi anumite puncte unde sunt staţii trafo au vulnerabilităţi. Acolo e problema, că nu avem alternativă. Vorbim zi de zi cu cei de la Enel. Eu nu vreau să îi critic, că aş fi incorect să îi critic pe şefii locali. Să vă spun de ce. Pentru că dânşii au toată voinţa, sunt constructivi. Ce critic eu este compania în sine cu conducere ei la vârf străină cu politica dusă în România. Ce să facă aceşti oameni? Ei fac tot ce pot. Eu nu sunt avocatul lor, dar eu conlucrez cu acești oameni și ei sunt pozitivi în toate împrejurările. Eu nu pot să pun tunurile pe ei din populism ca să dau cuiva satisfacție. Problema nu e acolo, problema e la nivelul politicii de companie de la vârf. Au pus mâna pe o avuție a poporului român și și-au bătut joc de ea. Au scos bani și nu au investit nimic, despre asta e vorba. Că noi nu am avut guverne care să apere interesele României”, a declarat Nicolae Robu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.