Copii și femei, evacuați din Orăștie în urma incendiului de proporții de...

Copii și femei, evacuați din Orăștie în urma incendiului de proporții de la o fabrică de vopsea. Un rănit a fost adus la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Mobilizare incredibilă de forțe în orașul Orăștie, din județul Hunedoara, unde a izbucnit un incendiu de proporții la o fabrică de vopsea, astăzi, în jurul orei 17.00.

Potrivit reprezentanților ISU Hunedoara, incendiul se manifestă la o hală pe cinci niveluri, cu o suprafață totală de aproximativ 5.000 mp, în care se prelucrează vopseluri, fiind depozitate uleiuri minerale și alte produse chimice.

În urma incendiului. un tânăr în vârstă de 24 ani a suferit arsuri pe 80% din suprafața corpului, de gradul III și IV, fiind transportat la Casa Austria din Timișoara.


Alte patru persoane au fost intoxicate cu fum și au primit îngrijiri la fața locului, nefiind necesară transportarea acestora la spital.

Peste 30 de pompieri încearcă să stingă incendiul cu șapte autospeciale cu apă și spumă. De asemenea, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a decis să trimită în sprijin echipaje de pompieri din Alba, Gorj și Sibiu.

Totodată, 14 jandarmi și 12 polițiști acționază pentru izoloarea locului în care s-a produs incendiul și pentru a interzice accesul persoanelor neautorizate către fabrică.

“În urma incendiului a fost degajată o mare cantitate de fum motiv pentru care autoritățile locale au decis activarea sistemului de alarmare a populației din acea zonă a localității. În acest sens recomandăm populației să rămână în locuință până la stingerea incendiului, să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului, să închidă ușile și ferestrele pentru evitarea pătrunderii fumului, să părăseasă zona de manifestare a incendiului și să indentifice locuri sigure și aerisite”, comunică ISU Hunedoara.

De asemenea, în jurul orei 21.00, autoritățile locale au decis evacuarea din zona periferică a orașului Orăștie a copiilor și femeilor, care vor fi transportați cu trei autocare la sala sporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.