Copii pe scenă: o mulțime de tineri, dar și prietenii lor mai...

Copii pe scenă: o mulțime de tineri, dar și prietenii lor mai mari, au pregătit o săptămână de teatru pentru timișoreni

0
DISTRIBUIȚI

Festivalul Național de teatru pentru copii și tineri „Copil în Europa”, ajuns deja la a zecea ediție, adună anul acesta 18 trupe de teatru, formate din tineri din toată țara. Organizat de Asociația Culturală „Pentagon” Timișoara, festivalul-concurs începe pe 3 octombrie și va ține până în 12 octombrie.

Festivalul reunește nume sonore la nivel național și internațional, fiind invitați să joace spectacole în festival sau să țină workshop-uri pentru participanți: Florin Piersic Jr., Konstantin Keidel, Tibor Cari, Victor Bucur, Mădălina Ghițescu Petre, Dragoș Muscalu, Loreta Neculai, Claudiu Pușcău, Imi și Iain de la Școala de circ, Petre Ancuța, Florin Călbăjos din proiectul 9G la TNB și alții.

Tema ediției aniversare – „Privește în jur”, propune o evaluare a fenomenului teatral și a altor forme de exprimare artistică în rândul tineretului școlar, cu scopul dezvoltării personalității creative a copiilor.


Sesiunile de discuții vor fi coordonate de către Robert Şerban (scriitor, jurnalist, editor şi om de televiziune), Salex Iatma (actor, dramaturg și profesor de actorie) și Simona Hupov – trainer de educație complementară și autoarea cărții pentru adolescenți „Mami, vreau un pierce în limbă! Metode de negociere cu adulții și prietenii”, Editura Gordian.

Spectacole invitate

Din dorința de a le deschide copiilor orizonturi artistice cât mai largi, organizatorii propun ateliere de improvizație, circ, film, dans, musical și canto, conduse de profesioniști.

Tinerii vor avea parte și de spectacole invitate. Comedia muzicală „ActOrchestra” de la Teatrul Național București, regia Horia Suru, se va juca în 3 octombrie la Casa Tineretului. Trupa timișoreană Auăleu va fi prezentă cu spectacolul „Huooooo!!!” în Piața Sf. Gheorghe în 4 octombrie. Actorii trupei Just Push Play vor improviza pe scena de la Reflektor Venue, în 5 octombrie. În 8 octombrie, Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfantu Gheorghe va prezenta spectacolul „Leul RA” la Casa Tineretului iar în 12 octombrie Florin Piersic jr. va performa în spectacolul „O mie de motive”, producție a Teatrului Point din București, la Sala Multifuncțională a Consilului Județean Timiș.

Toate spectacolele sunt programate de la ora 19.00. Intrarea este liberă, însă doar pe bază de rezervare online.

Actrița Ana-Maria Pandele Andone, inițiatoarea și coordonatoarea evenimentului, spune că „acest festival s-a născut dintr-o mare pasiune de a construi şi de a pune sub auspiciile Thaliei copii pasionaţi de arta spectacolului de teatru”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.