Voleibaliștii timișoreni inaugurează noua suprafață din Sala UVT într-un joc cu miză....

Voleibaliștii timișoreni inaugurează noua suprafață din Sala UVT într-un joc cu miză. Cu cine se duelează echipa Universității de Vest în Cupa României

0
DISTRIBUIȚI
FOTO: CSU UVT / Facebook

În acest weekend se va marca intrarea în circuitul primului eșalon voleibalistic al sălii din zona Oituz a Timișoarei. Nou pomovata CSU UVT Timișoara va înfrunta pe teren propriu CSM București în turul I din Cupa României. Elevii lui Sorin Schiesz vor fi astfel primii sportivi din oraș care evoluează în joc oficial pe noua suprafață a arenei.

Suprafața de joc din noua sală a Univ. de Vest a fost schimbată pentru că cea prevăzută în proiectul inițial era prea dură pentru sportivii de performanță.


Astfel, sala din apropierea Penitenciarului ”Popa Șapcă” va fi folosită în noul sezon, la nivelul primului eșalon, de băieții de la CSU UVT și fetele de la UVT Agroland. Ambele sunt nou promovate în A1.

”Îi simt pe băieți dornici înaintea unui sezon foarte greu, destul de complicat, pentru o echipă nouă. Dar ceea ce mă bucură e că îi simt pe toți foarte «porniți» să aibă evoluții cât mai bune. Rămâne de văzut și dacă vom reuși. Perioada de pregătire chiar a fost mult mai bună decât mă așteptam. Probleme fizice au fost doar în ultimele două zile. Perioada grea a cantonamentului s-a desfășurat așa cum trebuie. A fost util și testul de la Zrenjanin, de marți, pentru că echipa adversă nu ne-a menajat deloc. Am început mai bine, apoi au intervenit și niște greșeli, pentru că sunt inerente, fiind primul joc în această formulă”, a declarat Sorin Schiesz. În jocul de pregătire din Serbia, bănățenii au cedat cu scorul de 3-1.

Interesant e că CSU UVT a păstrat în componență, la șase sezoane distanță, patru dintre jucătorii prezenți la precedenta aventură în Divizia A1: Sorin Schiesz, Dragoș Unguraș, Cristian Balulescu și Daniel Dincă. Antrenorul-jucătorul Schiesz e însă deocamdată indisponibil din motive medicale pentru a-și face reapariția sub fileu. ”CSM București pornește clar cu prima șansă, au și câțiva jucători străini foarte buni. Ne așteaptă un meci foarte dificil, dar în care vom încerca să etalăm forma cea mai bună posibilă în momentul actual”, a mai spus Schiesz.

Jocul de Cupă în manșă unică dintre CSU Univ. de Vest Timișoara și CSM București se dispută sâmbătă, de la ora 17:30, în Sala Universității de Vest din zona Oituz. Câștigătoarea va întâlni în faza a II-a a competiției pe SCMU Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.