Doar 2,2 milioane de lei de la guvern pentru daunele provocate de...

Doar 2,2 milioane de lei de la guvern pentru daunele provocate de furtună în Timiş. Când se dau alți bani

0
DISTRIBUIȚI

Guvernul României a alocat bani pentru cele zece judeţe lovite de furtunile care au avut loc în cursul acestei săptămâni. Deşi de departe cea mai puternică furtună a fost cea care a lovit duminică Timişoara, guvernul a alocat bani după cum urmează: județul Maramureș – 9,468 milioane lei, județul Bihor – 8,728 milioane lei, județul Arad – 4,946 milioane lei, judelul Timiș – 2,24 milioane lei, județul Sălaj – 1,634 milioane lei, județul Cluj – 1,384 milioane lei, județul Bistrița-Năsăud – 1,055 milioane lei, județul Hunedoara – 218.000 lei, județul Caraș-Severin – 137.000 lei, județul Alba – 6.000 lei.

„Fondurile sunt destinate lucrărilor urgente de reparații de la școlile din Timișoara.


Până în prezent au fost finalizate evaluările doar la școlile din Timisoara, două spitale și unitățile Ministerului Afacerilor Interne.
Urmează ca în cursul săptămânii viitoare să se definitiveze evaluările la școlile din judet, lăcașurile de cult și celelelalte institutii publice afectate. În baza acesteiu evaluări va fi promovată o nouă hotarâre de guvern, în cursul săptămânii viiitoare, care să aloce alte fonduri județului Timiș. Evaluarile au început încă de luni și continuă, însă din cauza numărului mare de clădiri afectate nu au putut fi finalizate până la ședința de guvern de astăzi”, transmite Prefectura Timiş.

Autoritățile locale din 10 județe vor primi suma de 29,816 milioane lei pentru achitarea cheltuielilor urgente necesare pentru realizare de reparații și refaceri pentru grădinițe, școli, muzee, unități spitalicești și alte clădiri și construcții aparținând administrațiilor locale.
Banii se alocă din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului. Pentru asigurarea sumelor necesare, se suplimentează cu 16,829 milioane lei Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.