Dosarul de la DNA al primarului orașului Petroșani a fost redeschis. De...

Dosarul de la DNA al primarului orașului Petroșani a fost redeschis. De ce este acuzat și cum se apără Tiberiu Iacob-Ridzi

0
DISTRIBUIȚI

tiberiu iacob ridziVești proaste pentru un primar din vestul țării. Tribunalul Hunedoara a admis, în urmă cu trei zile, cererea Direcției Naționale Anticorupție Alba Iulia de a redeschide urmărirea penală în dosarul în care primarul orașului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, este acuzat de abuz în serviciu și fraudă cu fonduri europene.

“În baza art.335 al. 1 Cod procedură penală confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr.22/P/2013 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia în ceea ce îl priveşte pe intimatul Iacob Ridzi Florin Tiberiu, cercetat pentru infracţiunea prev. de art. 13/2 din Legea 78/2000 rap. la art.248 Codul penal din 1968, art. 18/1 al. 1 din Legea 78/2000”, comunică Tribunalul Hunedoara.

Concret, acuzațiile pentru care va fi urmărit penal primarul orașului Petroșani sunt de abuz în serviciu și fraudă cu fonduri europene.

Tiberiu Iacob-Ridzi ne-a declarat că nu se aștepta ca dosarul să fie redeschis și că se consideră nevinovat.

“Neînceperea urmăririi penale pentru mine s-a dat în acest dosar în urmă cu patru ani de zile.


Neapărând niciun alt element sau un nou element care să fi dus la o altă situație, parchetul a cerut redeschiderea urmăririi penale și tribunalul a dat soluție de redeschidere, dar în mod surprinzător. Soluția a fost dată tot de către DNA Alba, nu de altcineva. Ei mă acuză acolo de două lucruri: abuz în serviciu și fraudă cu fonduri europene, dar nu stau în picioare. Eu nu am nicio legătură cu chestiunea aia, doar că am semnat niște adeverințe care erau în obligațiile mele de primar, să semnez pentru oamenii ăia. Un cetățean a depus plângere. Este o chestiune legată de niște terenuri, niște composesorate, foarte bine nici eu nu știu exact. Niște composesorate care au solicitat niște terenuri de-a lungul timpului și au spus că ei sunt proprietarii, iar primăria a spus că nu sunt proprietari. Absolut mă consider nevinovat”, a afirmat primarul Petroșaniului.

Tiberiu Iacob-Ridzi se află la cel de-al patrulea mandat de primar al Petroșaniului.

Primarul orașului Petroșani este soțul fostului ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi, care a fost condamnată definitiv, în anul 2015, de ICCJ, la cinci ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.