Edda şi Zoran au fost capetele de afiş ale Zilelor Culturale Maghiare...

Edda şi Zoran au fost capetele de afiş ale Zilelor Culturale Maghiare de la Timişoara FOTO si VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1202512828">

Cea de-a doua ediţie a Zilelor Culturale Maghiare, manifestare desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute la Timişoara, a avut parte de un succes deosebit, programele diverse pregătite de organizatori fiind primite cu mult entuziasm de publicul numeros.

Manifestările reprezintă un șir de evenimente comun al familiilor maghiare timișorene ce trăiesc aici sau în depărtare, al ONG-urilor, instituțiilor, oamenilor de afaceri, artiștilor maghiari. Pe parcursul celor trei zile, publicul a fost răsfăţat cu recitaluri muzicale din aria rock-ului, a jazz-ului şi a altor genuri muzicale, iar din program nu au lipsit nici spectacolele de teatru, degustările de vinuri sau o serie de activităţi adresate copiilor.

În prima zi a manifestării melomanii s-au delectat cu show-ul „Swingoperett“ susținut de Teatrul de Operetă din Budapesta şi spectacole susţinute de ansamblurile folclorice. De un deosebit succes s-a bucurat şi aleea gastronomică extinsă, unde alături de mâncăruri tradiţionale cei interesaţi au avut parte şi de beri artizanale sau pălincă de calitate.

Sâmbătă dimineața, ritmul ediției din acest an a Zilelor Culturale Maghiare a fost dat de ansamblul de toboșari Regélő Fehér Táltos. Cel mai aşteptat moment al zilei a fost recitalul susţinut de Edda, una dintre cele mai renumite trupe rock din Ungaria. Atmosfera creată de legendara formaţie al cărei solist vocal este Pataky Attila a fost una magică, iar binecunoscutele şlagăre ale trupei au fost cântate la unison de către cei prezenţi.

Duminică pe scena din Piaţa Operei a evoluat Rozina Pátkai şi îndrăgitul artist maghiar de origine sârbă, ZORÁN, distins cu premiile Kossuth și Liszt Ferenc. Recitalul a fost primit cu un deosebit interes de către cei prezenţi la faţa locului, numeroasele aplauze de la final confinţind un spectacol care va rămâne întipărit mult timp de acum încolo în memoria spectatorilor. Finalul evenimentului a programat la clubul Manufactura, un concert de jazz cu Adam Haraszti Project, urmat de o petrecere retro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.