Elevii de la Liceul de Arte Plastice, mutați după ce furtuna a...

Elevii de la Liceul de Arte Plastice, mutați după ce furtuna a distrus complet acoperișul unității. Unde vor învăța

0
DISTRIBUIȚI

Vești proaste pentru cei aproximativ 300 de elevi care învață la Liceul de Arte Plastice din Timișoara. Acoperișul clădirii a fost complet distrus în timpul furtunii puternice de duminică, astfel că în sălile de clasă aflate la etajele superioare nu se mai pot desfășura ore.

În aceste condiții, Inspectoratul Școlar Timiș a luat decizia ca, aproximativ o lună, începând de luni, elevii să învețe la Colegiul Național Bănățean. Pentru că unitatea de învățământ nu are săli de clasă goale, elevii vor face cursurile după-masa.

Între timp, băncile și scaunele de la Liceul de Arte Plastice vor fi mutate în clădirea fostului Grup Școlar „Tudor Tănănescu”, de pe str.


Lorena, unde elevii vor fi din nou mutați. Aici aceștia vor învăța până la repararea acoperișului și a sălilor de clasă afectate de furtună.

„Până la urmă s-a decis ca timp de o lună, până ne terminăm spațiul de pus la punct de la Tănăsescu, până îl igienizăm, elevii de la Liceul de Arte Plastice să rămână după-amiaza la Colegiul Bănățean. În clădirea de pe B-dul Dragalina nu se mai pot desfășura cursurile, elevii sunt puși complet în pericol. Acoperișul este distrus, s-a infiltrat apa în pereții sălilor de clasă”, a explicat Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Acoperișul Liceului de Arte Plastice va fi reparat de Primăria Timișoara, iar reprezentanții municipalității spun că va dura câteva luni.

Aura Danielescu a mai precizat că, începând de luni, în nicio unitate de învățământ din județul Timiș nu vor mai fi cursuri suspendate.

Vă reamintim că Inspectoratul Școlar Timiș a luat decizia de a închide, luni, 17 școli, după furtuna care a afectat acoperișul unităților de învățământ, a rupt copaci în curte sau clădirile au rămas fără apă potabilă sau energie electrică. De asemenea, marți, la nivelul județului Timiș au fost suspendate cursurile în 23 de școli, miercuri în 13 unități de învățământ, iar joi și vineri în patru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.