Bilanț pentru fabrica de la Șag distrusă de flăcări: pagube enorme și...

Bilanț pentru fabrica de la Șag distrusă de flăcări: pagube enorme și amendă

0
DISTRIBUIȚI

Ghinion pentru patronii fabricii de la Șag care a ars miercuri dimineața, dar și pentru cei aproximativ 250 de muncitorii care își câștigă traiul de acolo.

În urma incendiului puternic, hala plină cu utilaje s-a făcut scrum, iar în urma unei prime evaluări se pare că paguba depășește 10 milioane de euro.


Dincolo de această sumă, patronii mai au de plătit și 10.000 de lei, amendă din partea celor de la ISU Banat pentru că rețeaua de hidranți a fabricii nu era funcțională, motiv pentru care pompierii au fost nevoiți să se alimenteze cu apă de la Frigoglass.

După ce toate focarele au fost stinse, a fost formată o comisie de anchetă mixtă, compusă din polițiști și specialiști de la ISU. În urma verificărilor, comisia a stabilt ca o posibilă cauză de incendiu o scânteie provenită de la un aparat electric de sudură. Pentru că hala de lucru și utilajele au fost distruse aproape în totalitate, cei aproximativ 250 de muncitori se află acum în concediu forțat.

Aceștia se tem ca nu cumva afacerea să fie închisă de tot iar ei să rămână fără locuri de muncă. Din fericire, în urma incendiului nu au existat victime. Cei 60 de muncitori care se aflau în tură au fost evacuați rapid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.