Fanfarele ies în stradă la Arad și Timișoara, în două weekend-uri consecutive

Fanfarele ies în stradă la Arad și Timișoara, în două weekend-uri consecutive

0
DISTRIBUIȚI

Aradul va găzdui sâmbătă, 23 septembrie, o primă ediție a „Sărbătorii fanfarelor”, care va reuni mai multe fanfare din Arad și din orașele maghiare înfrățite. Muzica de fanfară a fost îndrăgită de arădeni și pe vremuri exista obiceiul de a se organiza spectacole în aer liber în diverse locuri din oraș, mai ales pe terasa de pe malul Mureșului, unde fanfara era nelipsită în zilele de duminică. Cu timpul, această tradiție s-a pierdut, iar evenimentul din această toamnă dorește să readucă muzica de fanfară în oraș.

La „Sărbătoarea fanfarelor” vor participa fanfara „Lambert Steiner” din Sântana, fanfara din Iermata, fanfara bisericii „Renașterea” din Arad, fanfara „Fekete Gyémánt” din Pecs si fanfara gimnaziului „Erkel Ferenc” din Gyula. Începând cu ora 16.00, arădenii vor putea admira în centrul orașului parada fanfarelor, care va porni de la primărie spre teatru și se va îndrepta, pe strada Mețianu, spre Parcul Reconcilierii, unde, de la ora 17.00, va începe concertul muzicii de fanfară.

Un festival al fanfarelor va avea loc în data de 1 octombrie și la Timișoara, unde acesta a ajuns la cea de-a XXIX-a ediție.


La festivalul de la Timișoara vor participa fanfara Garnizoanei Militare Timișoara, fanfara „Pro Amicitia”, fanfara populară din localitatea sârbă Grebenac, fanfarele populare cărășene din Mercina, Bănia și Răcășdia, fanfara din Giroc și fanfara casei de cultură „Ion Cojar” din Recaș. Un recital special al acestei ediții va fi oferit de Ovidiu Lipan Țăndărică, împreună cu „Fanfara Zece Prăjini”.

Alaiul fanfarelor va porni la ora 12.00 de la sediul Centrului de Cultură și Artă al județului Timiș de pe strada E. Ungureanu spre Piața Victoriei, unde va susține un mic recital în fața clădirii operei. Spectacolul oferit de fanfarele participante la această ediție va avea loc de la ora 17.00 în sala Capitol. Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.