Frankfurt și Tel Aviv, noile destinații de pe Aeroportul Internațional Timișoara. De...

Frankfurt și Tel Aviv, noile destinații de pe Aeroportul Internațional Timișoara. De când vom putea zbura cu avionul spre cele două orașe

0
DISTRIBUIȚI

Locuitorii din vestul țării vor putea zbura cu avionul spre noi destinații de pe Aeroportul Internațional Timișoara. Începând cu 29 și 30 octombrie, vor fi introduse zboruri către Frankfurt-Am-Mein și Tel Aviv, care vor face posibile legături cu aeroporturi importante din Europa și din Asia, comunică reprezentanții aeroportului internațional.

În primele opt luni ale acestui an, destinațiile preferate ale pasagerilor au rămas București, Londra, Munchen și Bergamo.

Aeroportul Internațional Timișoara transmite, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, că în luna august, 155.889 pasageri au tranzitat aeroportul, cu 54% mai mult decât în aceeaşi lună a anului trecut. În total, cu zborurile charter spre destinaţiile de vacanţă, Antalya, Creta, Zakynthos, Santorini şi Palma de Mallorca, au călătorit doar în luna august 11.910 pasageri, reprezentând 7,6% din traficul pe această lună.

În ceea ce priveşte numărul de zboruri, în august la Aeroportul Internaţional Timişoara au decolat şi au aterizat 1.593 curse aeriene, cu 31% mai mult decât în luna august 2016.

În total, în primele opt luni ale acestui an, Aeroportul Internaţional Timişoara a înregistrat un trafic de 1.077.225 de pasageri, cu 60% mai mult ca în primele opt luni din 2016.


În ceea ce priveşte numărul de zboruri, creşterea pe primele opt luni este de 38%, de la 8.428 în 2016, la 11.624 zboruri în acest an.

„În fiecare an, lunile de vară – iulie şi august – reprezintă în mod tradiţional un vârf de trafic deoarece creşte numărul pasagerilor care călătoresc mai mult, odată cu introducerea curselor charter de vacanţă, dar foarte mulţi aleg să zboare şi pe cursele regulate, plecând şi sosind în/din concediul de odihnă la rudele din ţară sau din străinătate. În perioada următoare, rata de creştere nu va mai fi atât de însemnată, însă apreciem că odată cu introducerea noilor curse, spre Frankfurt-am-Mein şi Tel Aviv, traficul aerian va înregistra totuşi o creştere”, a spus Daniel Idolu, directorul Aeroportului Internaţional Timişoar.

Şi traficul cargo a înregistrat o creştere de 11% pe primele opt luni, astfel încât, dacă în perioada ianuarie – august a anului trecut, 2.437 tone de mărfuri au trecut prin aeroport, în aceeaşi perioadă a acestui an au tranzitat aeroportul timişorean 2.709 tone de mărfuri.

“Administraţia aeroportului se concentrează în această perioadă pe proiectele de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, îndeosebi pentru extinderea aerogării şi a parcării auto, astfel încât în 2018 să se creeze condiţii sporite de confort pentru pasageri şi însoţitorii acestora”, transmit reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.