Jandarmi din Timișoara, la ședințele cu părinții și la orele de dirigenție....

Jandarmi din Timișoara, la ședințele cu părinții și la orele de dirigenție. Ce campanie se desfășoară

0
DISTRIBUIȚI

„Respectul dintre oameni, în numele legii!” este numele sub care Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș își propune să desfășoare un proiect pe parcursul acestui an școlar, în rândul elevilor. Totul cu scopul de a-i încuraja să se informeze asupra obligațiilor ce le revin, pentru că necunoașterea legilor nu-i scutește de răspundere, dar și de a-i respecta pe oamenii în uniformă.

Astfel, au fost tipărite 10.000 de pliante care vor fi distribuite elevilor cu ocazia desfășurării activităților de prevenire de către Inspectoratul de Jandarmi Timiș. Din aceste flyere, elevii pot afla, printre altele, că riscă amenzi dacă consumă alcool în public, participă la un scandal sau refuză să se legitimeze, iar la jocurile sportive, dacă nu respectă obligațiile legale, pot primi interdicție de a mai participa.

„Beneficiari ai acestui proiect sunt elevi, părinți și cadre didactice din 30 de școli din Timișoara, Lugoj, Buziaș, Sânnicolau Mare, Deta și Făget.


Pe parcursul acestui an școlar, Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș va asigura măsurile de ordine și siguranță publică la 13 unități de învățământ. Cu această ocazie, vom desfășura activități preventiv-educative pe mai multe paliere, respectiv: prevenirea traficului și consumului de droguri, a violenței, a violenței juvenile și, nu în ultimul rând, a absenteismului școlar”, a explicat, astăzi, Nicolae Slev, șeful Inspectoratului de Jandarmi al județului Timiș.

În acest an școlar, jandarmii din județul Timiș și-au propus chiar să participe la ore de dirigenție, precum și la ședințele cu părinții din diferite unități de învățământ.

„De la debutul acestui an școlar și până în prezent nu au fost semnalate probleme deosebite. Noi venim în sprijinul elevilor, nu dorim să le limităm drepturile, ci dorim să-i ferim de eventualele pericole care pot să apară. Vom participa activ la orele de dirigenție, câte 10-15 minute, dar și la ședințele cu părinții, pentru că dorim să avem o legătură directă cu părinții, să afle de la noi eventuale probleme pe care le semnalăm în jurul școlilor. De asemenea, dorim să participăm la ședințe cu directorii, pentru a transmite mesajul nostru și profesorilor”, a mai precizat Nicolae Slev.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.