Mani Neumann, neamţul cu sufletul de român, revine cu un concert extraordinar...

Mani Neumann, neamţul cu sufletul de român, revine cu un concert extraordinar la Timișoara, alături de trupa Farfarello

0
DISTRIBUIȚI

Mani Neumann, neamţul cu suflet de român, supranumit şi „Violonistul Diavolului“ revine în ţara noastră pentru un turneu naţional alături de formaţia Farfarello.

La începutul acestui an, formaţia Farfarello a susţinut un turneu naţional care a debutat în Timişoara şi care a inclus recitaluri în Arad, Oradea, Baia Mare, Reghin, Bistriţa, Cluj, Tulcea, Constanţa, Târgu Jiu, Petroşani, Braşov şi Bucureşti, ultima oprire a acestui tur de forţă fiind tot în oraşul nostru.

„Am început acest turneu în Timişoara şi terminăm tot aici. Am avut aproape 20 de concerte peste tot în ţară. Sincer, nu ne-am aşteptat să avem aşa succes, peste tot au fost cluburi pline, am avut şi câteva concerte sold out. Pare-se că lumea gustă din plin muzica noastră şi ne bucurăm foarte mult pentru acest aspect. Poate am avut succes şi datorită faptului că am cântat ca o echipă germano – română. Anul trecut, l-am întâlnit pe Gabriel (n-n- – Bălaşa) şi în momentul acela nasul mi-a spus că trebuie să colaborăm. Este un tobar foarte talentat şi chiar şi Ţăndărică l-a lăudat după ce l-a văzut cu noi la concertul din Bucureşti. Are o atitudine de tobar….şi creşte la fiecare concert. Nici nu vreau să mă gândesc unde va ajunge. El l-a adus şi pe Eugen Amarandei şi am făcut o echipă de nota zece“, ne-a declarat Mani Neumann.

Trupa germană Farfarello este cunoscută în Romania în special prin fondatorul ei, violonistul Mani Neumann, care a colaborat îndeaproape cu celebra formaţie Phoenix timp de mulţi ani.


Stilul muzical abordat este atât de unic încât orice descriere convenţională devine imposibilă. Prin muzica lor, Farfarello creează un sunet arhaic, brut, eliberat de clişee, fiind o combinaţie de folclor est – european şi influenţe contemporane: muzică tradiţională, jazz, rock şi muzică clasică. Din 1982 şi până acum, trupa Farfarello a scos 18 albume, 4 dvd-uri şi a participat la peste 3.500 de concerte în toată lumea.

Mani Neumann, este considerat un maestru al viorii şi blockflöte-ului. Modul său de a interpreta – melancolic, sălbatic ori excitant – este întotdeauna autentic, nonconformist şi imposibil de copiat. A fost onorat cu premiul MTV – Lifetime Award şi decorat de Preşedintele Romaniei cu ordinul „Meritul cultural“ în gradul de „Cavaler“ pentru merite culturale deosebite aduse Romaniei ca urmare a activităţii sale în trupa Phoenix. Chitaristul trupei, Ulli Brand, este considerat unul dintre cei mai buni din Europa, fiind recunoscut pentru stilul său unic în care interpretează muzica la chitară acustică cu 6 şi 12 corzi.

Invitaţii trupei Farfarello în acest turneu sunt muzicieni români deosebit de experimentaţi şi talentaţi: percuționistul Gabriel Bălaşa, unul dintre cei mai activi percuţionişti de pe scena muzicală românească, un muzician inventiv şi imprevizibil, artiştii admirându-l pentru energia şi vibraţia sa pozitivă din timpul concertelor şi basistul Eugen Amarandei, unul din cei mai inspiraţi şi tehnici contrabasişti ai României.

Turneul de toamnă al formaţiei va debuta în data de 29 septembrie la Arad (Club Flex), urmând ca după aceea formaţia să susţină concerte în Timişoara, Târgu Jiu, Petroşani, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Reghin, Târgu Mureş, Cluj Napoca, Bacău, Iaşi, Târgovişte, Bucureşti, Baia Mare şi Oradea.

Concertul Farfarello din Timişoara va avea loc duminică 1 octombrie, de la ora 19.30, la Manufactura, iar biletele de intrare costă 25 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.