Microbuz plin cu migranți pregătiți să plece, descoperit de polițiști. Ce au...

Microbuz plin cu migranți pregătiți să plece, descoperit de polițiști. Ce au găsit agenții, de dimineață, în Parcul Botanic. UPDATE 2 Alți 30 de irakieni găsiți într-un hotel de la marginea Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii au descoperit, aseară, un grup de migranți care se pregătea să se îndrepte spre graniță. În jurul orei 21,10, polițiștii secției 1 împreună cu cei din Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Timiș au oprit un microbuz aflat în apropierea Pădurii Verzi din Timișoara. În interiorul microbuzului au fost descoperiți 20 de cetățeni irakieni. În urma verificărilor s-a stabilit că migranții erau solicitanți de azil înregistrați în centrele din Galați, București și Timișoara. Șoferul de 60 de ani, din Timișoara, a declarat că a fost contactat de cineva să-i ducă pe irakieni până la Arad. A fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de trafic de migranți, iar cei 20 de irakieni au fost duși și predați celor de la Imigrări.

În această dimineață, polițiștii secției 1 au descoperit în Parcul Botanic un alt grup de irakieni. Erau opt persoane, adulți și minori, care aveau acte din care reieșea că vin din centrul de la București. Au fost ridicați și duși, conform procedurii, pentru verificări la centrul pentru refugiați din Timișoara.

UPDATE 1: Alţi trei migranţi au fost găsiţi în Parcul Botanic din Timişoara de către Ştefan Cojocnean.


Doi dintre migranţi aveau acte emise de Centrul pentru refugiaţi din Giurgiu şi au susţinut că vroiai ca astăzi să se întoarcă înapoi, în celălalt capăt al ţării. Nu au putut să explice ce făceau în Timişoara şi nici pe cine aşteptau.

Câteva sute de metri mai încolo, un alt bărbat care susţinea că este din Irak era în aşteptare. Întrebat cum a ajuns în România acesta a spus că „nu ştiu, că eram ameţit”. Cei trei au fost ridicaţi de agenţii Secţiei 1 Poliţie.

UPDATE 2 Inspectoratul Județean de Poliție Timiș anunță că, astăzi, au fost găsiți 30 de migranți din Irak într-un hotel din Calea Dorobanților. La acțiune au participat, pe lângă polițiști, și reprezentanți ai ISU Timiș, Direcția de Sănătate Publică Timiș și Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș. La final, ISU Timiș a amendat unitatea hotelieră cu 19.500 lei.  “Persoanele au documente și erau înregistrate în evidențele recepției. Unitatea hotelieră a fost sancționată contravențional cu 2.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 237/2001 și 17.500 de lei pt nerespectarea prevederilor HG 537/2007 (sancțiunile au fost aplicate de ISU). Inspectorii DSP și ITM urmează să aplice, zilele viitoare, alte sancțiuni pentru deficiențele și neregulile din sfera lor de competență”, comunică IPJ Timiș.

Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat că grupul de irakieni era cazat în hotelul Baron, aflat în imediata apropiere a locului unde aseară au fost găsiți alți 20 de irakieni într-un microbuz. Toți aveau documente din care reieșea că sunt cazați în centre din țară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.