Migranţi ascunşi în podeaua unei remorci. Ce sumă au primit călăuzele

Migranţi ascunşi în podeaua unei remorci. Ce sumă au primit călăuzele

0
DISTRIBUIȚI

Nouă cetăţeni străini nu au putut trece în Spaţiul Schengen nici când au încercat să se ascundă într-un spaţiu special amenajat al unei remorci, agăţată de o autoutilitară. În încercarea de a-i trece în Ungaria, şoferul maşinii a improvizat o podea în remorcă, unde i-a pitit pe cei nouă irakieni.

Poliţiştii de frontieră i-au depistat pe migranţi ieri dimineaţă, în jurul orei 9.00, la vama Nădlac II.


La volanul autovehiculului era un şofer român în vârstă de 28 de ani, Ionuţ M. În autoutilitara marca Fiat înmatriculată în Polonia, conducătorul auto era însoţit de un alt cetăţean român, Gabriel T., în vârstă de 35 de ani.

Oamenii legii au descoperit imediat compartimentul improvizat în podea, de unde au luat la secţie opt adulţi şi un minor. Toţi sunt de origine irakiană şi au vârste cuprinse între 16 şi 44 de ani. Cei doi români au declarat că au primit 1.300 de euro pentru a-i duce pe străini în Germania.

Poliţiştii de frontieră îi cercetează pe migranți sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar pe şoferul român şi pe conaţionalul care îl însoţea, pentru trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.