Muzica pe roţi a adus recitaluri inedite în locuri cât se poate...

Muzica pe roţi a adus recitaluri inedite în locuri cât se poate de interesante FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-104380084">

Asociația Cultural – Educațională Melopolis a pus la cale o serie de concerte neconvenţionale care s-au desfăşurat în şase locaţii inedite din Timișoara.

Proiectul de educație muzicală realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local. A avut prima oprire la Biserica Ortodoxă din Ghiroda Nouă, unde cei prezenţi au avut parte de un recital susţinut de trioul format din Paula Munteanu – flaut, Andrei Munteanu – fagot, Alex Cena – chitară și cvintetul de alămuri West Brass al Facultății de Muzică și Teatru. Urmatoarea călătorie a avut loc  în tramvaiul 10,  iar acţiunile au continuat cu recitaluri susţinute în Parcul Petofi Sandor (cartier Freidorf), tramvaiul 2 (pe traseul Piața Libertății- Calea Șagului), Canalul Bega (între Parcul Copiilor – Piața Iosefin- Autogara). Ultima acţiune inclusă în acest inedit festival a fost un recital susţinut sâmbătă 30 septembrie de Vidu Band în Piaţa Mehala.

În cadrul proiectului au participat 40 de muzicieni, soliști și membrii în șase formații instrumentale și vocal-instrumentale, îndrumați de șase coordonatori.

„Muzica este un limbaj universal, aduce oamenii împreună și poate construi un spirit comunitar. Proiectul își propune să dezvolte și noi categorii de public din comunitățile vizate, și anume acelea care nu frecventează instituțiile de cultură și evenimentele culturale cu acces plătit, printr-o abordare alternativă și neconvențională. Practic, așa cum se defineşte și în titlul proiectului, vom duce MUZICA PE ROȚI acolo unde este nevoie de ea: în cartierele orașului, pe lângă spațiile de petrecere a timpului liber, în parcuri, în piețe și spații aglomerate. Noi credem că muzica clasică poate fi pe gustul tuturor, atunci când este oferită cu bucurie în spaţii neconvenţionale, iar repertoriul pe care l-am ales împreună cu partenerii noștri este accesibil”, a transmis Daniel Simion, președintele organizației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.