Nicolae Ioțcu, fostul președinte al CJ Arad, trimis în judecată într-un nou...

Nicolae Ioțcu, fostul președinte al CJ Arad, trimis în judecată într-un nou dosar

0
DISTRIBUIȚI

Fostul președinte al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, aflat în arest, a fost trimis în judecată într-un nou dosar, alături de alte două persoane. În urmă cu câteva luni acesta a primit o sentință definitivă, fiind condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul „Mită în trandafiri”, după ce a fost prins că a încasat o mită în valoare de 10.000 de euro.

Nicolae Ioțcu este cercetat pentru două infracțiuni de trafic de influență, dintre care una în formă continuată. Alături de el, procurorii Direcției Naționale Anticorupție Timișoara i-au mai trimis în judecată pe Ioan Teodor Faur, reprezentant al societății comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență în formă continuată, respective Adrian Ionesci-Marius, reprezentant al unei alte societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Potrivit rechizitoriului, procurorii au reținut că „n perioada mai-iunie 2015, inculpatul Ioțcu Petru Nicolae, în calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, printr-un intermediar, a pretins și primit de la cei doi oameni de afaceri suma totală de 35.000 lei (25.000 lei de la Faur Ioan-Teodor și 10.000 lei de la Adrian Ionescu – Marius), bani ce urmau a fi folosiți pentru realizarea unei campanii de imagine a președintelui CJ Arad”.

Sumele de bani au fost pretense și primate de fostul președinte al Consiliului Județean Arad pentru a-și exercita influența asupra funcționarilor din subordinea sa, în legătură cu derularea în bune condiții a contractelor dintre CJ Arad și societățile reprezentate de ceilalți doi inculpați.


De asemenea, a fost instituită măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumei de 35.000 de lei, aflată într-un cont bancar ce îi aparține lui Nicolae Ioțcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.