Primarul Robu se consideră victimă în scandalul porții de intrare în oraș...

Primarul Robu se consideră victimă în scandalul porții de intrare în oraș care a ucis un om. Cum a răspuns la cea mai arzătoare întrebare pe acest subiect

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, s-a declarat extrem de dezamăgit de felul în care opinia publică și presa tratează subiectul morții tânărului peste care s-a prăbușit poarta de intrare în Timișoara.

„Vreau chiar în încheiere să mă fac corect înțeles în privința declarațiilor pe care le-am făcut și vizavi de acea poartă de intrare în oraș de pe Calea Lugojului pentru că oricât m-am străduit să fiu precis, fiind calculatorist și profesor universitar, întotdeauna am considerat că am rigoare și claritate, dar unii tot au răstălmăcit ceea ce nu a fost explicit. Eu nu am spus, prin tot ceea ce am declarat, nici că este cineva vinovat, nici că nu este cineva vinovat și am spus un singur lucru: că este foarte grav ceea ce s-a întâmplat și este grav că s-a pierdut o viață de om și nimeni nu o poate da înapoi și în aceste circumstanțe nu ne jucăm nici cu învinuirile, nici cu justificările sau dezvinovățiri ale cuiva.


Am spus doar atât, există instituția cu prerogative de a face lumină, aceasta este Procuratura. Eu nu îmi permit să spun nimic nici în apărarea cuiva, nici spre acuzarea cuiva, nici din perioada comunistă și nici din perioada recentă. Cred că s-a mers cam departe cu această temă și nici nu vreau să vorbesc despre utilizarea mizerabilă a unei tragedii cumplite pentru noi atacuri la mine. Mergem înainte. Ne ocupăm așadar să aducem orașul la normalitate”, a declarat Nicolae Robu.

Întrebat de ce autorizația de construcție pentru poarta de pe Calea Lugojului a fost emisă în regim de urgență în toamna anului 2014, dar lucrările au început abia în primăvara anului următor, primarul a explicat că nu are cunoștință de situație. „Nu știu niciun detaliu, nu știu. Probabil că acum nu o să mai vorbim în termeni de probabil. Nici nu e semnată de mine autorizația din ce am citit. Probabil că se credea că se termină repede intervenția și că încă mai e timp toamna. Probabil o fi fost o toamnă nepotrivită pentru lucru, eu vă rog să lăsăm Procuratura să analizeze”, a adăugat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.