Ninge în Munții Retezat. Ce le recomandă salvamontiștii turiștilor care pleacă în...

Ninge în Munții Retezat. Ce le recomandă salvamontiștii turiștilor care pleacă în drumeții montane

0
DISTRIBUIȚI

Turiștii pasionați de drumeții montane trebuie să aibă mare grijă în cazul în care-și propun să se aventureze prin munții din județele Caraș-Severin sau Hunedoara. Asta pentru că, de câteva zile, a început să ningă, datorită temperaturilor scăzute, astfel că s-a așternut un start de zăpadă care măsoară câțiva centimetri.

Deși nu recomandă drumețiile montane în această perioadă, salvamontiștii spun că turiștii trebuie să se îmbrace adecvat, dacă doresc să plece pe munte.


Pentru că sezonul turistic a trecut, Salvamont Hunedoara transmite că permanența în refugiile din Munții Retezat va fi asigurată doar în weekend-uri. De reținut este și faptul că în Retezat sunt doar câteva locuri cu semnal GPS.

”Salvamont Hunedoara vă informează că, începând cu data de 18 septembrie, activitatea de asigurarea a asistenţei salvamont în regim de permanenţă la refugiile Bucura, Zanoaga, Poiana Pelegii si Buta, până la începerea iernii, se restrânge doar pentru perioada weekendurilor. Toate refugiile vor rămâne deschise pentru a putea fi folosite de turiști”, spun reprezentanții Salvamont Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.