Număr fabulos de turiști la Castelul Corvinilor, până la sfârșitul verii. Ce...

Număr fabulos de turiști la Castelul Corvinilor, până la sfârșitul verii. Ce investiții se vor realiza cu 5 milioane de euro

0
DISTRIBUIȚI
castelul corvinilor, hunedoara
Foto: Mircea Serban

Castelul Corvinilor din Hunedoara, una dintre principalele atracții din vestul României, a înregistrat un număr fabulos de vizitatori, în primele opt luni ale acestui an. Potrivit reprezentanților Primăriei Hunedoara, monumentul medieval a fost vizitat de 265.331 de turiști, suma totală încasată din vânzarea biletelor fiind de aproape cinci milioane de lei.

În cursul anului trecut, un număr de 300.693 de turiști au trecut pragul Castelul Corvinilor, iar în 2015 numărul total de vizitatori a fost de 280.458 turiști.


Cel mai mare număr de turiști se înregistrează în fiecare an, în luna august. Un număr de 73.849 de turiști români și străini au vizitat Muzeul Castelul Corvinilor în luna august. Încasările aduse de acești turiști, dar și din alte taxe, în luna august, se ridică la suma de peste 1,6 milioane lei.

Dan Bobouțanu, primarul orașului Hunedoara, spune că se vor investi cinci milioane de euro, bani europeni, pentru restaurarea mai multor obiective din castel, în perioada imediat următoare.

„Numărul de turiști la castel crește an de an, ceea ce nu poate decât să ne bucure. În acest an, Primăria Municipiului Hunedoara a câștigat un proiect de cinci milioane de euro, derulat prin ADR Vest, proiect care prevede restaurarea mai multor obiective din castel. Mai avem în plan și alte proiecte, precum amenajarea unui parc medieval în zona de la poalele monumentului istoric”, a precizat Dan Bobouțanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.