O lege care ar putea pune capăt politizării funcţiilor publice, propusă de...

O lege care ar putea pune capăt politizării funcţiilor publice, propusă de senatorului USR Nicu Fălcoi

0
DISTRIBUIȚI

Schimbarea partidului aflat la putere aduce, de fiecare dată şi o schimbare a conducerilor instituţiilor din subordinea municipalităţii, a guvernului sau a consililor judeţene. Impunerea oamenilor după bunul plac în diverse funcții a devenit o „obligație” a noilor oameni ajunși la putere. Așa se face că majoritatea șefilor de direcții din Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș sau din alte instiuții sunt numiți în regim de interimat, care se prelungește de obicei oricât doresc cei care i-au impus în funcții.


Senatorul USR Timiș, Nicu Fălcoi (foto, dreapta), propune o modificare a legislației din domeniu prin care autoritățile să fie obligate să organizeze concursuri pentru ocuparea pe merit a posturilor.

„Nu e vorba de demiterea domnului Cojan, e vorba doar de organizarea unui concurs pentru ocuparea postului, aşa cum e normal să fie într-o ţară civilizată. În acest moment este specificat şase luni pe fiecare an şi vreau să scot acea prevedere. E vorba de un principiu, nu e vorba de domnul Cojan. A fost doar un exemplu. Despre asta vorbeam, este vorba despre un principiu. Nu îi ţinem în interimat sine die, haideţi să organizăm concursuri pentru ocuparea acelor funcţii. Cel mai bun să câştige, ocupă funcţia şi cu asta basta, am încheiat discuţiile. Nu mai sunt atâtea discuţii în spaţiul public legate de capacităţile domnului Cojan sau ale nu ştiu cui din oraşul acesta”, a explicat Fălcoi astăzi, la inaugurarea noului sediul al USR Timiș, situat pe strada Paris.

Senatorul nu a depus încă modificările pe care dorește să le aducă legii, însă susține că va face acest lucru în curând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.