Operație în premieră la Spitalul Județean Timișoara: viața unei fetițe de 11...

Operație în premieră la Spitalul Județean Timișoara: viața unei fetițe de 11 ani, salvată în urma mobilizării a 21 de medici

0
DISTRIBUIȚI

21 de medici s-au mobilizat, în ultimele zile, pentru a salva viața unei fetițe în vârstă de 11 ani, grav bolnavă. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Timișoara, fetița avea o malformație facială de mari dimensiuni, de aproximativ șase centimetri.

Copila a fost operată pentru prima dată joi, la Clinica de Maxilo-Faciale, astfel că medicii au reușit să oprească temporar sângerarea și să salveze viața pacientei.


Între timp, a fost planificat un tratament endovascular minim invaziv.

Vineri, micuței i-a fost indusă coma, pentru a putea fi transferată de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” la Spitalul Județean Timișoara. Astfel, sâmbătă, fetița a fost supusă, în premieră, unei proceduri de embolizare a malformației. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Timișoara, această procedură se impunea de urgență, pentru că malformația era ruptă, iar fetița avea o hemoragie consecutivă în cavitatea bucală, ce-i punea viața în pericol.

„Procedura a constat în embolizarea supraselectivă a patru ramuri din artera maxilară internă ce alimentau acestă malformație arterio-venoasă facială și a durat circa șase ore. La finalul intervenției, s-a obținut excluderea în proporție de circa 75-80% a malformației și totodată reducerea exponențială riscului hemoragic al pacientei”, comunică Spitalul Județean Timișoara.

La realizarea operației în premieră pentru unitatea medicală au contribuit 21 de medici din secțiile de chirurgie pediatrică, chirurgie maxilo-facială, de neurochirurgie, ATI, de radiologie și imagistică medicală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.