Opt zile de teatru: Festivalul „Eurothalia” aduce la Timișoara artiști din Germania,...

Opt zile de teatru: Festivalul „Eurothalia” aduce la Timișoara artiști din Germania, Belgia, Spania, Grecia sau Danemarca

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a VII-a ediție a Festivalului European de Teatru „Eurothalia”, organizat de Teatrul German de Stat din Timișoara, se va desfășura în acest an între 6 și 13 octombrie, tema acestei ediții fiind „Limite”.

Programul include spectacole realizate de unele dintre cele mai apreciate companii europene de teatru și dans, precum „Gob Squad” și „Markus&Markus” din Germania, „Les ballets C de la B” și „Ultima Vez” din Belgia, „Motus” din Italia, „Señor Serrano” din Spania și „Centrul Cultural Onassis” din Grecia. Tot în ediția acestui an va fi inclusă și seria de evenimente „Eurothalia Xtension” în colaborare cu Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, axată pe opera celebrului regizor de teatru Eugenio Barba, cu sprijinul companiei „Odin Teatret” din Danemarca, precum și cele mai recente și de succes spectacole ale teatrului german din Timișoara.

Chris Torch, directorul artistic al Asociației Timișoara 2021, a declarat că aceasta își propune să susțină inițiativele culturale care există deja în oraș, „Eurothalia” fiind unul dintre cele mai bune exemple de schimburi internaționale pe care le are orașul.

Curatorul festivalului este, pentru a treia oară, teatrologul Andreea Andrei, care, făcând referire la programul din acest an, spune că „am ales să vorbim despre limite și mai ales despre transgresare: fie că este vorba despre trecerea granițelor sau despre fluiditatea de gen, despre depășirea limitelor corpului sau despre spargerea barierelor dintre spectatori și actori, despre întrepătrunderea realului și virtualului sau despre transcederea comunicării verbale”.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria teatrului german sau online pe paginile teatrulgerman.ro, eurothalia.ro, unde puteți consulta și programul complet, sau de pe biletmaster.ro.


Festivalul debutează vineri, 6 octombrie, de la ora 18.00, cu „Ibsen: strigoii”, spectacol în limba germană, cu traducere în limbile română și engleză, care are loc în sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, și continuă, cu două spectacole pe zi, dar și alte evenimente, timp de opt zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.