Percheziții într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu de peste 9 milioane...

Percheziții într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu de peste 9 milioane de lei. Este vizat și reprezentantul Lukoil România

0
DISTRIBUIȚI

Procurorii Serviciului Teritorial Bacău al DIICOT au făcut percheziții în București și în șase județe, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 9 milioane de lei, în care este vizat și reprezentantul legal al SC Lukoil România SRL.

„În fapt s-a reținut că în perioada 2009 — 2010, inculpații Matei Eugen, Gherghel Amalia, Ceban Sergiu, Tirla Călin, Izvernari Dănuț Nelu, Negru Dumitru Florin, Mazâlu Petru, Mara Bogdan Marius, Novăcescu Gheorghe Tony, Vasile Angelica, Șinca Valentin, Gorea Florentin și Slevoacă Cristina s-au constituit în patru grupuri infracționale organizate, în scopul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prin crearea unui circuit fictiv de achiziție și livrare de bitum rutier cu proveniență Vaza LTD Bulgaria și Lukoil Neftochim Bourgas AD Bulgaria, în sensul interpunerii scriptice a unor societăți comerciale care s-au sustras în această modalitate de la plata TVA-ului aferent și a impozitului pe profit”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Conform aceleiași surse, membrii grupului au fost sprijiniți în activitatea infracțională de către SC Lukoil România SRL, prin reprezentantul legal, în sensul că a interpus pe circuitul de livrare a mărfii o societate comercială din Marea Britanie.

Din primele estimări, prejudiciul cauzat în dauna bugetului statului este în valoare de 9.139.242 de lei, reprezentând TVA de plată și impozit pe profit.

Procurorii DIICOT Bacău, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate din București, Bacău, Timișoara, Suceava, Iași, Ploiești și Pitești, au efectuat în acest dosar 23 de percheziții domiciliare.

În urma descinderilor a fost dispusă reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Eugen Matei, Amalia Gherghel, Sergiu Ceban, Călin Tirla și Dănuț Nelu Izvernari, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.


Cei cinci au fost ulterior arestați preventiv, în cazul altor opt inculpați fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.